Niko Kovač novi trener Eintrachta

Bivši izbornik i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije 44-godišnji Niko Kovač novi je trener njemačkog prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta, a asistent na tom mjestu će mu biti njegov brat Robert Kovač, priopćila je uprava kluba u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cilj Nike Kovača mora biti mobiliziranje snaga momčadi kako bi ostali u prvoj ligi. Mi smo uvjereni da će mu to uspjeti”, rekao je predsjednik uprave Eintrachta iz Frankfurta Heribert Bruchhagen.

Ugovor Nike Kovača vrijedi do 30. lipnja 2017. , ali samo pod uvjetom da se Eintracht održi u prvoj ligi. Trenutačno se klub iz Frankfurta nalazi na 16. mjestu koje ne jamči ostanak u prvoj ligi.
Niko Kovač na mjestu trenera zamjenjuje Armina Veha koji je u nedjelju nakon sedam utakmica bez pobjede otpušten s mjesta glavnog trenera.

Niko i Robert Kovač bi u toku dana na konferenciji za tisak trebali biti predstavljeni javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo cijeli nogometni vijek Niko Kovač je proveo u Njemačkoj u kojoj je, 15. listopada 1971. u Berlinu, i rođen, a u u berlinskoj Herthi započeo profesionalnu karijeru. Nastupao je i za Bayer Leverkusen, Hamburger SV te Bayern iz Munchena da bi igračku je karijeru okončao u austrijskom Red Bull Salzburgu.

Za Hrvatsku je izabranu vrstu debitirao 1996. godine i do 2008. ubilježio 83 nastupa te postigao 14 pogodaka. Niko je bio igrač sredine terena, odličan u obrambenim zadacima. Bio je stalni čnan i kapetan reprezentacije Hrvatske za vrijeme izbornika Zlatka Kranjčara, koji mu je dao kapetansku vrpcu, a isto povjerenje mu je ukazao i sljedeći izbornik, Slaven Bilić.

Nakon što je bio pomoćni trener u Red Bull Salzburgu i vodio reprezentaciju do 21 godine, dana 16. listopada 2013. imenovan je izbornikom A-vrste umjesto Igora Štimca, da bi ga na toj dužnosti zamijenio nakon poraza od Norveške u kvalifikacijama za Euro u Francuskoj u rujnu 2015. zamijenio sadašnji izbornik Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.