Niko Kovač o odlasku iz Monaca: Iskustvo me obogatilo, a sad trebam novi projekt

kovač
Foto: fah

Niko Kovač je nedavno dobio neočekivano otkaz na klupi Monaca, pa je u potrazi za novim angažmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je bio na klupi Vatrenih, Eintrachta, Bayerna i Monaca, a za Bild je dao prvi intervju nakon odlaska iz Monaca.

“Naprasno sam otišao? Ne gledam to tako. Sam dolazak u Francusku donio mi je mnogo na trenerskom, ali i osobnom planu; upoznao sam drugu zemlju, drugu kulturu i sve njene karakteristike. Sve to jako me obogatilo. I gradi me kao trenera. Sada mi treba projekt s kojim ću se identificirati kako bih opet mogao raditi”, rekao je Kovač za Bild.

”Od ljeta želim ponovno raditi, a ne da nekoga zamijenim usred sezone”, rekao je Kovač.,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak u Bundesligu

Priča se o dolasku na klupu Herthe, a Kovač je otkrio što misli o povratku u Bundesligu.

”To mi je uvijek visoko na listi prioriteta. Mislim da se trener treba poistovjetiti s onim što želi i biti uvjeren u kojem smjeru ide. Tada ste otvoreni za sve opcije. Sve je moguće”, istaknuo je hrvatski stručnjak.

O Bayernu

“Bayern ima jasan stil još od Van Gaala. Julian je uveo sustav s trojicom otraga i igra vrlo napadački. Uvijek je bilo teško igrati protiv njegovih momčadi jer je sposoban brzo promijeniti stvari”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac pa istaknuo mogući problem Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Za puno klubova je situacija u ovim kriznim vremenima teška. Što se tiče Bayerna, tamo je dovoljno ljudi koji znaju što treba napraviti. Možda to utječe na trenera, ali Bayern ima vrlo dobru momčad, osvojit će ponovno Bundesligu, a vidjet ćemo što će napraviti u Ligi prvaka”, kaže Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.