Niko Kovač odabrao igrače za Švicarsku

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Švicarske u St Gallenu pozvao je 27 nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu su:

VRATARI: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco).

BRANIČI: Darijo Srna (Šahtar), Igor Bubnjić (Udinese), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa), Hrvoje Milić (Rostov)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (QPR), Mate Maleš (Rijeka), Ivo Iličević (HSV), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Ante Rebić (Fiorentina), Leon Benko (Rijeka)

Na put u Švicarsku će ipak samo 18 igrača, koliko znam u utakmici može nastupiti 17 igrača, pojasnio je u detalje svoju odluku izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo što Niko Kovač misli o izjavi Zdravka Mamića da u reprezentaciji mora nastupati na svjetskoj smotri i Alen Halilović te osjeća li to kao pritisak na sebe i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Prvi dan kad sam došao rekao sam što mislim o tome. Ako pogledate papir i igrače koje sam odabrao onda znate što sam odlučio, odgovorio je Kovač.

O dvoboju sa Švicarskom još je rekao; “Gledali smo Švicarsku još za vrijeme kvalifikacija, jako je dobra momčad. Moglo bi nam biti teško, pogotovo jer igramo u gostima. Imamo samo jedan ozbiljni trening uoči utakmice, a više manje sve smo utrenirali prije Islanda. Švicarska je u Splitu prije dvije godine iznenadila Hrvatsku, sjećam se tog dvoboja. Nesumnjivo, švicarska momčad je baš izvrsna, nije slučajno i nositelj na svjetskoj smotri”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi znamo što nam je činiti, velika je čast otvoriti svjetsku smotru protiv Brazila, no mi držimo i da imamo neku šansu u toj prvoj utakmici prvenstva. Moramo se dobro pripremiti, imamo samo tri utakmice do utakmice s Brazilom. Zato je dvoboj protiv Švicarske bitan, Švicarska uvijek igra u istom sastavu. Ovo za nas je jedna vrlo dobra provjera, nositelji su na Svjetskom prvenstvu, idemo po pozitivan rezultat i po dobru igru. Nadam se da ćemo biti kvalitetni i dobri, rekao je izbornik.

Kovač je također rekao kako utakmica s Malijem 31. svibnja, prije odlaska u Brazil, još nije definitivno dogovorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.