Niko Kovač posve smiren prije Milana, kod Talijana koji nikad nisu pobijedili Hrvatsku – nervoza

“Moram biti zadovoljan odigranom utakmicom protiv Argentine, no najvažnije nas tek čeka”, sukus je izlaganja izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Nike Kovača nakon 1-2 poraza protiv Argentine i uoči europskog kvalifikacijskog ogleda protiv Italije u nedjelju 16. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Malo smo umorni, dugo smo putovali, malo spavali. No, to ne može umanjiti naše zadovoljstvo, možda rezultat nije kakvog smo priželjkivali, željeli smo najmanje neodlučan ishod, ali rezultat je korektan. Argentina je bila u najjačem sastavu. Moram naglasiti da je moja momčad sastavila jedva pola treninga, tu se ništa ne može uigrati, i zato im svaka čast što su se držali zajedno i parirali Argentini, no okrećemo se budućnosti…

Na pitanje tko ga je posebno zadovoljio Kovač je odgovorio:

– Svi su odigrali odlično. Nogomet je momčadski sport, pojedinac može riješiti utakmicu, ali tek je kolektiv taj koji pokreće. Sama činjenica da sam te dečke stavio sinoć u sastav govori koliko znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač uopće se. Ne zamara tko će igrati u talijanskoj reprezentaciji… priča:

– Ne stignem pratiti što se događa u talijanskom taboru, no tkogod igrao biti će kvalitetan. Mi se brinemo sami o sebi. I vjerujemo u dobar ishod. Zaza, Immobile, Balotelli, tko god bude igrao, ja na to ne mogu utjevati. Imam svoje slatke brige. Znam samo da neće biti Pirla. Talijani će poduzeti sve da nam uzmu tri boda. Ne smijete se ljutiti što će nam treninzi biti zatvoreni, vidite da je i talijanski izbornik Conte posegnuo za istim mjerama. Mi smo se podijelili u dvije skupine i mislimo da smo napravili najbolje. Protiv Talijana pomaže samo strpljivost i disciplina, moramo biti organizirani i čekati kad ćemo ih probiti. Zapravo, moramo tražiti njihovu najmanju grešku i budite sigurni da ćemo je i naći.

Naposljetku, Kovač je pojasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Možda netko misli da će nam nedostajati treninga zbog utakmice protiv Argentine. Ne, nije to tako. I uoči Bugarske nismo ponedjeljak i utorak ništa radili, sve je odrađeno kako smo zacrtali prije. Na prvom tningj ćemo intenzivnije opteretiti igrače. Gledajući sada na ovo što smo doživjeli jučer, jako sam zadovoljan treningom. Svi su zdravi i to mi je drago.

S druge strane, u talijanskom taboru raste nervoza prije utakmice s Hrvatskom.

– Nadam se da Kovačić neće igrati u nedjelju, jer se radi o iznimno talentiranom nogometašu protiv kojeg ne želiš igrati ni na treningu, izjavio je u četvrtak talijanski nogometni reprezentativac i Kovačićev suigrač iz Intera Andrea Rannochia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rannochia je kao kapetan Intera naviknut na San Siru igrati u istoj momčadi s Kovačićem, a u nedjelju bi se mogli naći na suprotnim stranama. No, talijanski je branič izjavio da bi želio Kovačića vidjeti na klupi, nakon što mu je rečeno da je hrvatski reprezentativac to isto rekao za svog klupskog kapetana.

– Kovačić je rekao da me ne želi vidjeti na terenu? Ni ja ne želim da on zaigra, jer se radi o iznimno talentiranom nogometašu protiv kojeg ne želiš igrati ni na treningu, rekao je 26-godišnji Rannochia koji je odigrao svih 90 minuta u pobjedama talijanske reprezentacije u Norveškoj (0-2) i nad Azerbajdžanom (2-1).

Njegov suigrač u obrani na tim je dvobojima bio ljuti suparnik iz Serie A, 22-godišnji branič Milana Mattia De Sciglio koji je istaknuo kvalitetu hrvatske reprezentacije.

– Ne znam tko će igrati, ali Hrvatska je puna kvalitetnih igrača, uzmite samo Modrića ili Rakitića, pa moramo biti vrlo oprezni. No, ne bojimo ih se. Trenutačno stanje na ljestvici kaže da smo izjednačeni. Vidjet ćemo kakvo će stanje biti nakon utakmice, rekao je De Sciglio na konferenciji za novinare u talijanskoj bazi u Covercianu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladog braniča ne zabrinjavaju ni izostanci važnih igrača poput Andree Pirla ili Marca Verrattija.

– Naravno da je pred nama veliki izazov, a izostanci igrača nam ne smiju i neće biti nikakav alibi. Mi koji smo ovdje smo spremni za borbu, zaključio je De Sciglio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.