Niko Kovač udario temelje moćnom europskom Bayernu, na klupi Monaca nastavlja na isti način: ”Želim igrati agresivnim stilom, stvoriti više prilika od protivnika”

kovač
Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, postavio je temelje atomskom Bayernu, europskom prvaku i prošle sezone uvjerljivo najboljem klubu na Starom kontinentu, a danas je trener jedne od najboljih francuskih momčadi, Monaca. Kovač, podsjetimo, nije na očekivani način debitirao na klupi Monaca prošlog vikenda, njegova je momčad promašila jako puno prilika, pa i onih koje zovemo stopostotnima te je remizirala protiv Reimsa rezultatom 2:2. Niko ima priliku za popravni, naime, njegova momčad gostuje kod Metza te će biti ojačani za nekolicinu oporavljenih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva su Kovačeva razmišljanja uoči nastavka francuskog prvenstva?

“Sretni smo što više nemamo ozlijeđenih igrača. Cesc Fabregas, Pietro Pellegri i Stevan Jovetić koji su do sada bili ozlijeđeni, jučer su trenirali s nama. Ako se ništa ne dogodi između presice i sutrašnjeg treninga, oni će biti u konkurenciji za nedjeljnu utakmicu”, rekao je Kovač. Hrvatski trener, podsjetimo, i službeno je jučer dobio pojačanje iz Atletico Madrida. Radi se o lijevom beku, brazilskom igraču Caiu Henriqueu, koji ipak neće zaigrati protiv Metza. Hrvatski trener će ga polako uključivati u momčad s obzirom da posljednjih mjeseci nije igra.  Bez obzira što neće biti spreman za Metz Kovač je zadovoljan novim pojačanjem.

“Sretni smo što smo potpisali tako talentiranog igrača. Moramo biti oprezni s njegovim pravovremenim ulaskom na teren. Poduzet ćemo sve potrebne mjere u sljedećim tjednima kako bismo ga vratili u vrhunsku formu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, hrvatski trener, Niko Kovač, poznat je kao stručnjak koji potencira agresivni stil nogometa, s visokim pritiskom, što je radio, s više ili manje uspjeha, još dok je bio izbornik Vatrenih, ali i kao trener Bayerna. Od svog stila ne misli odstupiti ni nakon prvog kiksa na početku sezone.

“Želim da igramo agresivnim stilom. Svjestan sam da nas to čini ranjivima, ali želim da stvorimo više prilika od protivnika. Nakon šest tjedana nije sve perfektno, ali sretan sam napretkom. Dajte nam malo vremena i kvaliteta će se vidjeti”, zaključio je bivši hrvatski izbornik, danas trener bivšeg francuskog prvaka Monaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.