Niko Kovač uoči starta Lige prvaka: ‘To što sam Hrvat pomaže mi u Bayernu, uvijek sam bio pristojan i ljubazan, tako sam odgojen’

Foto: Twitter/Bayern

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač sjajno je krenuo na klupi Bayerna, najbolji njemački klub niže pobjede u domaćem prvenstvu, osvojili su Bavaci i prvi trofej u novoj sezoni, a pred vratima je i Liga prvaka. Uoči starta u Ligi prvaka, u kojoj kao i uvijek Bayern ima najveće ambicije, Niko je u razgovoru za portal Goal.com/hr podijelio svoja razmišljanja o novoj sezoni, ali i o sezoni koja je iza nas, a koja je na najbolji mogući način kulminirala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem su Vatreni osvojili 2. mjesto, što je ujedno i najveći uspjeh hrvatskog nogometa svih vremena. Bilo je ovo povijesno ljeto hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski trener komentirao je i izjavu svog bivšeg učitelja Mr. Sauera u intervjuu za Frankfurter Neue Presse, koji je rekao da je Kovač bio izrazito pametan, prijateljski i inteligentan učenik. No, nazvao ga je i – nestašnim!

“Nestašan uvijek zvuči tako negativno, haha! U pravu je, uvijek sam bio pristojan i ljubazan, tako sam odgojen. Ali naravno da sam i gledao kako mogu u školi nabaviti domaću zadaću ako je nisam napravio, svi to znamo. U školi svi pokušavamo zadiviti učitelja, da pomisli kako možemo neke stvari koje zapravo ne možemo.”

Je li u Niki Kovaču još ostalo nestašluka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naučio sam puno toga i znam sve trikove. Mogu i kćerki i igračima reći da sam prošao sve to i ne mogu me prevariti. Brzo razotkrijem nekoga tko me želi prevariti.”

Kako je Kovač motivirao neke igrače Bayerna iza kojih je razočaravajući nastup na Svjetskom prvenstvu?

“Prije svega ja sam čovjek. Svakome treba priznanje, u kojoj god formi. Moraš biti autentičan i iskren. Ako nešto obećaš, to moraš ispuniti. Stječeš povjerenje razgovorom s igračima i uvjeravajući ih u određene stvari. Ja nisam čudesni iscijelitelj, niti sam iznad njih zato što sam im trener, nego sam na njihovoj razini. To je dobro i tako ću raditi dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči starta u Ligi prvaja Kovač kaže:

“Jako se veselim, a očekivanja su u Münchenu uvijek velika, kao i moja od sebe i momčadi. Prva je utakmica jako važna jer skida ili nameće pritisak, baš kao na velikom natjecanju.”

Real Madrid bez Cristiana Ronalda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da se neće tako skoro dogoditi da neka momčad osvoji Ligu prvaka tri puta za redom, ali treba imati na umu da su u tom razdoblju samo jednom bili španjolski prvaci! Teško je na tri fronte… No, Real će i ove sezone igrati važnu ulogu. A favoriti su i Atletico, Barcelona, Englezi, PSG, Juventus… Malima je puno teže jer veliki klubovi imaju puno više novca i kvalitetnije zvijezde, a to je na ovoj razini ključno. U jednoj utakmici momčad još može iznenaditi, ali u dvije ta kvaliteta prevagne.”

Zanimljiv odgovor dao je bivši izbornik Vatrenih o najboljim igračima svijeta, naravno, naš Luka je na vrhu, međutim, tko je baš najbolji…?

“Dakako, ofenzivni igrači su pod većom pažnjom, zabijaju lijepe golove i to ljudi pamte. Htio bih da se igrači koji nisu u prvom planu više spominju. No, za mene je Lionel Messi najbolji, bio zadnjih godina i bit će ubuduće. Ronaldo je također svjetska klasa, njegov me stil impresionira i to nije urođeno nego istrenirano. Ima puno igrača s prirodnim talentom, ali moraš ga razvijati, a to Ronaldo radi fantastično. Mohamed Salah i Luka Modrić imali su odličnu sezonu, ali što si dalje po poziciji, manje si pod reflektorima. No pojedinačna klasa odlučuje utakmice”, zaključio je Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.