Nikola Jurčević šokiran smjenom: ‘Boli jer sam uz Dinamo, osim poslom, vezan i emocijama, ljubavlju’

Foto: fah

Nakon novog, neočekivanog, poraza Dinama, ovog puta protiv Rudeša, smijenjen je trener Nikola Jurčević, koji je na kupi plavih izdržao tek šezdesetak dana. S Dinamom je uzeo naslov prvaka te se plasirao u finale Kupa u Vinkovcima. U finalu igraju Dinamo i Hajduk, a novi trener novog hrvatskog prvaka je Nenad Bjelica. Bjelica bi u Dinamu trebao ostati dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Jurčević u razgovoru za Sportske novosti nije krio razočarenje te iznenađenje, nakon što je saznao za odluku čelništva nekoliko je minuta gledao u jednu točku, nije se pomaknuo, tvrdi.  Dakle, ”Jura” je bio šokiran, vratio je naslov u Zagreb, ali Dinamo cijelo proljeće igra jako loše. Mnogi navijači Dinama će reći srećom pa se prvenstvo završava inače tko zna što bi tek bilo.  Srećom po Modre Hajduk i Rijeka u nekoliko su navrata također neočekivano posrnuli i tako propustili priliku da u samom finišu prvenstva preskoče Dinamo. Međutim, treba biti pošten, Jurčević je s Dinamom u izravnom dvoboju slavio na Poljudu te su već tada Modri došli na sam korak do naslova.

Je li Jurčević znao što ga čeka u Dinamu i kako sada, iz ove perspektive, gleda na sve?
 ”Nisam ja nerealan, znam da mi statistika nije saveznik, rezultati u zadnje vrijeme nisu dobri, iako smo postali prvaci. Međutim, pogodilo me što je otkaz došao u ovom trenutku, što nisam dobio priliku voditi momčad u finalu Kupa. S obzirom na sve okolnosti, na probleme koje sam imao, da ih sad sve ne nabrajam, s obzirom i na to da smo postali prvaci, očekivao sam da ću ipak odraditi sezonu do kraja, da ću imati priliku podići taj trofej u Vinkovcima. Očito su ljudi u klubu izgubili povjerenje koje su imali u mene. Kažem, svjestan sam da statistika nije dobra, da su u Dinamu sve letvice visoko postavljene. Ali sam vjerovao da ćemo o tome razgovarati nakon finala Kupa, na kraju sezone podvući crtu. Pa onda ako misle da nisam čovjek u kojeg vjeruju i koji bi trebao povesti momčad u Europu, u redu no, otkaz u ovom trenutku nisam očekivao.”

Jurčević je već nakon poraza od Lokomotive počeo naslućivati što bi se moglo dogoditi’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zato sam sjedio onako sam na klupi desetak minuta, jer sam znao što će se događati. Nije me možda dugo bilo u hrvatskom nogometu, ali neke stvari znam i nisu se promijenile. Imao sam nepogrešiv instinkt da će nakon tog poraza krenuti akcija za mojom smjenom, kako to već obično ide. Rekao sam i svojim pomoćnicima što bi se moglo dogoditi, jednostavno, u takvim se procjenama ne mogu prevariti. Ponavljam, nije to ništa iznenađujuće, jedino je šokantan taj tajming, otkaz prije zadnje dvije utakmice. Nisam u nekom revoltu, da bih sad pucao po svima, nije to, ali me boli jer sam uz Dinamo, osim poslom, vezan i emocijama, ljubavlju, motivom da ga napravim nešto boljim nego što je bilo. Zbog toga mi je teško palo sve to skupa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.