Nikola Moro: Na SP u Čileu idemo po zlato

Kapetan hrvatske kadetske nogometne reprezentacije (U-17) Nikola Moro izjavio je u četvrtak da mogu svakoga nadigrati i da idu po zlato na Svjetskom prvenstvu u Čileu, koje je na rasporedu od 17. listopada do 8. studenoga ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, koja će završiti u petak, hrvatska kadetska reprezentacija je u skupini pobijedila Austriju (1-0), Bugarsku (2-0), te je remizirala sa Španjolskom (0-0), a u četvrtfinalu je nesretno izgubila nakon izvođenja penala od Belgije. No, potom je u utakmici koja je odlučivala o plasmanu na SP pobijedila Italiju sa 1-0, a strijelac pobjedničkog gola bio je kapetan naše vrste Nikola Moro.

“Mislim da smo pokazali da se možemo nositi sa svima, da svakoga možemo nadigrati i idemo po zlato na SP”, izjavio je Nikola Moro na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Izbornik reprezentacije Dario Bašić istaknuo je da je ovo veliki rezultat, te se nada kako će na Svjetskom prvenstvu napraviti korak više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Reprezntacija je pokazala kontinuitet. U deset službenih utakmica nismo poraženi, osim gubitka na penale od Belgije. Iza sebe smo ostavili Španjolsku, Nizozemsku, Portugal. Siguran sam da ćemo se na SP moći nositi sa svima i nadam se da ćemo napraviti korak više od četvrtfinala”, rekao je izbornik Bašić.

U zadnjih pet godina hrvatske mlade reprezentacije su se plasirale na osam velikih natjecanja, uključujući četiri svjetska prvenstva, što pokazuje da se dobro se radi sa mladima.

“Naše mlade selekcije su u najvišem europskom domu kvalitete. No, osim rezultata, ključna uloga mladih selekcija je stvaranje igrača za A reprezentaciju. Iz godišta 1994. imamo Matea Kovačića koji je već standardni član ‘vatrenih’, a iz te generacije očekujemo da to postanu još tri igrača. Kad je u pitanju 1995. godište tu imamo Marija Pašalića, Marka Pjacu, Tina Jedvaja, a još dvojica bi mogla biti u A reprezentaciji. Iz 1996. godišta Alen Halilović već je u A reprezentaciji, a još dvojica će to sigurno biti. Kad je riječ o 1997. godištu tu su Ante Ćorić, Nikola Vlašić i Andrija Balić. Iz ove generacije koja je sudjelovala na EP u Bugarskoj očekujemo najviše igrača za A reprezentaciju, moguće čak šestoricu”, istaknuo je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj reprezentaciji koja će nas predstavljati na Svjetskom prvenstvu u Čileu, od 18 igrača njih 12 dolazi iz Dinama.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker čestitao je igračima i stručnom stožeru, te je istaknuo: “Pred nam je odlična, pobjednička momčad. Oni su budućnost hrvatskog nogometa, vjerojatno ćemo mnoge od njih gledati na SP 2022. u Kataru. U Čileu će sigurno imati veliku podršku, jer tamo ima puno hrvatskih iseljenika. Svjetsko prvenstvo je najbolji izlog i vjerujem da će naši mladi nogometaši pružiti dobre partije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.