Nikola Pokrivač ne odustaje: ‘Kad se bolest pojavila i treći put, više nisam mogao igrati, ali trenerski poziv nisam mogao odbiti’

Foto: snimka zaslona

Nikola Pokrivač veliki je borac , pokazao je to kad je tri puta pobijedio Hodgkinov limfom. Dva puta se nakon toga vraćao nogometu u dresu Slaven Belupa, ali kad se bolest vratila i treći put, bilo je jasno da zdravlje mora biti apsolutni prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Imao sam 29 godina kad mi se to počelo događati. Vraćao sam se, ali nisam mogao davati sto posto sebe. Više nije išlo, nažalost bolest mi se vratila i treći put i morao sam završiti karijeru. Naravno da nitko ne voli kad se mora oprostiti na taj način, ali moraš to prihvatiti, s tim se pomiriti i ući u bitku za zdravlje koja je bila važnija i od nogometa i od svega ostalog”, kaže Nikola za Sportske novosti.

No, sada se vraća nogometu, ali ne kao igrač nego kao pomoćni trener angažirao u stručnom stožeru zagrebačkog prvoligaša Rudeša.

“Želio sam ostati u nogometu. Hvala Bogu, sad sam zdrav, hvala treneru Tomislavu Ivkoviću koji me pozvao da budem s njim. Zahvalan sam i Nogometnom klubu Trešnjevka u kojem sam vodio kadete, ali ovo je ipak razina više. Iznenadio me Ivkovićev poziv, ali ni sekunde nisam bio u dilemi. Od njega mogu puno naučiti, a k tome je u pitanju seniorski nogomet, Prva liga, gdje ću bolje. To je idealna nadopuna mome trenerskom školovanju na Nogometnoj akademiji gdje sam upisao program za B licencu”, pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o uspjehu Vatrenih.

“Puno ljudi je govorilo da bi prolaz skupine bio uspjeh, no ja sam znao kakav igrački kadar imamo te sam i prije početka Mundijala najavio da možemo napraviti puno. Nije me iznenadilo drugo mjesto, jer su dečki sve utakmice dobili zasluženo, iako je možda nekima to drugačije izgledalo. Takav rezultat bit će teško ponoviti, svaka čast igračima. Svi zaslužuju pohvale, na čelu s izbornikom Dalićem koji je to stvarno odlično posložio, bez njega ne bismo stigli do srebra. Nakon Rusije se drugačije gleda na nas, svi u svijetu sad znaju za Hrvatsku, za naše igrače. Veliki uspjeh otvorio je mnoga vrata našim igračima i trenerima”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.