Ništa od snova o osvajanju turnira: Iznenađujući poraz Borne Ćorića u 2. kolu Umaga

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u četvrtfinale na 30. izdanju ATP turnira u Umagu nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Talijana Salvatorea Carusa sa 2-6, 6-3, 1-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je kao drugi nositelj bio slobodan u prvom kolu, dok je talijanski tenisač nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, u prvom kolu sa 7-5, 6-0 svladao Francuza Corentina Mouteta.

Ćoriću je to bio prvi nastup nakon otkazivanja Wimbledona zbog ozljede leđa koju je zadobio na turniru u Halleu. Nažalost, i posljednji ove godine u Umagu.

Mladi hrvatski tenisač vrlo je loše ušao u meč. Caruso, koji se nalazi na 125. mjestu ATP ljestvice, je već u prvom gemu načinio break, a zatim još jednom oduzeo servis našem tenisaču i poveo sa 4-0. Ćorić je crnu seriju prekinuo smanjivši na 4-1, ali nije uspio nadoknaditi dva izgubljena servisa i prvi set je nakon pola sata igre otišao na stranu 26-godišnjeg Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je u prvom setu imao svega 35 posto realizacije prvog servis, tri dvostruke pogreške i 15 neprisiljenih pogrešaka.

Otvaranje drugog seta donijelo je daleko bolju Ćorićevu igru. Borna je odmah poveo 2-0 uz break, ali je Caruso vratio izgubljeni servis izjednačivši na 2-2. No, Ćorić je potom dobio tri gema u nizu, poveo 5-2 i zatim mirno priveo set kraju izjednačivši na 1-1.

Nažalost, prvi hrvatski reket je u trećem setu upao u novu krizu. Caruso je uz jedan oduzeti servis poveo sa 3-0. Nažalost, pri rezultatu 4-1, Talijan je još jednom oduzeo Ćorićev servis stigavši do velikih 5-1, a potom sigurno servirao za 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je do sada u Umag nastupio četiri puta, a najbolji rezultat su mu četvrtfinala 2014. i 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.