Njemačka preko Brazila Aleksandra Petrovića do Tokija

Split, 4.07.2021. Finalna utakmica na kvalifikacijskom turniru košarkaša za plasman na OI, Brazil - Njemacka. Na slici Vitor Benite. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Košarkaši Njemačke plasirali su se na olimpijski turnir pobijedivši u nedjelju u Spaladium Areni reprezentaciju Brazila sa 75-64 (14-17, 22-17, 16-12, 23-18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad pod vodstvom izbornika Henrika Roedla izborila je pobjedu na uvjerljiv način, odigravši u finalu odličnu obranu i utakmicu s manje napadačkih oscilacija od Brazilaca.

Najbolji je bio Moritz Wagner s 28 koševa i šest skokova. Robin Benzing je postigao 13 poena, a Maodo Lo koji je ‘pokopao’ Hrvatsku je u finalu ubacio 10 koševa. Johannes Voigtmann je spojio osam poena i 11 skokova.

U brazilskoj momčadi Anderson Varejao je ubacio 14 koševa, Alex Garcia 10, a Bruno Caboclo i Vitor Benite po devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Petrović nije uspio postati trenerom koji će u dva olimpijska ciklusa na Igre odvesti dvije različite reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.