Šok sjajnih Talijana u Beogradu, Srbija bez Olimpijskih igara

epa09322794 Players of Italy celebrate winning the Men’s Olympic Qualifying Tournament final game between Serbia and Italy in Belgrade, Serbia, 04 July 2021. EPA/ANDREJ CUKIC

Talijanska košarkaška reprezentacija iznenadila je u finalu kvalifikacijskog turnira u Beogradu Srbiju 102:95 (28:22, 29:23, 23:18, 22:32) i plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija lošom obranom nije uspjela parirati raspucanim Talijanima koji su odlučujuću prednost ostvarili u trećoj četvrtini kada su otišli i na +24.

Nicolo Mannion s 24 koševa predvodio je Italiju, Achille Polonara dodao je 22, a Simone Fontecchio 21 koš. Kod Srbije najučinkovitiji bio je Danilo Anđušić s 27 poena. Filip Petrušev je ubacio 22, a Ognjen Dobrić 17.

Talijanima će to biti prvi nastup na Igrama otkako su u Ateni 2004. osvojili srebrnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi su kao aktualni olimpijski doprvaci iz Rio de Janeira po treći put u posljednja četiri olimpijska ciklusa ostali bez plasmana među 12 reprezentacija koje će se boriti za olimpijska odličja.Italija će u Tokiju igrati u skupini B grupne faze s reprezentacijama Australije, Nigerije i Njemačke koja je u finalu splitskog turnira nadigrala Brazil sa 75-64.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.