Njemačka i SAD u osmini finala

U susretu posljednjeg kola G skupine svjetskog nogometnog prvenstva Njemačka je u Recifeu pobijedila SAD 1-0 i potvrdila prvo mjesto u skupini, no osminu finala izborili su i Amerikanci usprkos porazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u drugom susretu iz skupine Portugal je u Brasiliji pobijedio Ganu 2-1 no ispao je zbog slabije razlike pogodaka od SAD. Pogodak odluke za ‘elf’ postigao je Thomas Mueller u 55. minuti. Bio je to njegov četvrti gol na prvenstvu.

U drugom dvoboju Portugal je dobio Ganu 2-1, no Ronaldu i društvu nedostajala su još tri gola. Strijelci za Portugal bili su Boye (31-autogol) i Ronaldo (80), a za Ganu Gyan (57).

Njemačka će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane momčadi H skupine, najvjerojatnije Alžira ili Rusije, dok će SAD po svemu sudeći igrati protiv Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

Portugal – Gana 2-1 (Boye 31-autogol, Ronaldo 80 / Gyan 57)

SAD – Njemačka 0-1 (Muller 55)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA:

1. Njemačka 3 2 1 0 7-2 7
2. SAD 3 1 1 1 4-4 4
3. Portugal 3 1 1 1 4-7 4
4. Gana 3 0 1 2 4-6 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.