Noel vodi u Chamonixu, Zubčić 13., Kolega 19.

Foto: fah

Najbolje svjetske skijaše u Chamonixu danas čeka posljednja utrka uoči početka Svjetskog prvenstva. Za bodove u Svjetskom kupu bore se u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbrži nakon prve vožnje je Francuz Clement Noel s 15 stotinki prednosti pred Švicarcem Ramonom Zenhäusernom. Treći je još jedan švicarski skijaš, Daniel Yule koji za Noelom zaostaje 18 stotinki. Na četvrtoj poziciji je Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.40).

Yule (334 boda) i norveški veteran Kristoffersen (389 bodova) imaju priliku dva slaloma prije kraja Svjetskog kupa doći do čelnog mjesta u utrci za Mali kristalni globus budući da će utrku u Chamonixu zbog operacije slijepog crijeva propustiti Norvežanin Lucas Braathen, koji vodi u poretku slalomaša sa 430 bodova.

Od četvorice hrvatskih skijaša u Chamonixu prvi je startao Filip Zubčić. U cilj je ušao 11. sa zaostatkom od 1.13 sekundi za vodećim Noelom. Kasnije su ga pretekli Nijemac Alexander Schmid (+1.05) koji je startao 42. te Amerikanac Jett Seymour sa startnim brojem 59. (+1.10). Zubčić je na kraju bio 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj vožnji nastupit će i Samuel Kolega koji je zauzeo 19. mjesto sa zaostatkom od 1.39 sekundi.

Istok Rodeš je prvi “lauf” završio na 52. mjestu (+2.33), a Matej Vidović nije uspio završiti prvu vožnju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.