Nogometaš koji se uspoređuje s Ronaldom i Messijem: Što nam govori poruka Zlatana Ibrahimovića ”ja nisam kao vi”?

Foto: snimka zaslona

Bivši švedski reprezentativac, Zlatan Ibrahimović, voli za sebe reći kako je iz bok Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu, no, brojke ga već na prvi pogled demantiraju. Primjerice, Ronaldo je s Portugalom osvojio Europsko prvenstvo prije četiri godine u Francuskoj, dok je Messi s Argentinom igrao finale Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu. Samo je to dovoljno za konstataciju kako je Ibrahimović ipak daleko iza njih, da ne spominjemo trofeje s klubovima, individualne nagrade, priznanja… Uzmimo na primjer Diega Maradonu, stariji ljubitelji nogometa najviše ga pamte po majstorijama sa SP-a u Meksiku 1986. i baš zbog tog prvenstva, iako, dakako, ne samo zbog njega, Argentinaca s pravom mnogi smatraju ponajboljim nogometašem svijeta svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi će reći kako je, s obzirom da je na kraju četvrtog desetljeća života, Ibrahimović ipak obilježio jednu nogometnu epohu, i to je točno. Naime, petnaestak godina igra na visokoj razini, iako nije Messi Ibrahimović je ipak jedan od najboljih napadača koje je 21. stoljeće dosad imalo. No, 21. stoljeće imalo je i Zinedine Zidanea, brazilskog Ronalda, Ronaldinha...

Proteklih godina bivši švedski reprezentativac bosansko-hercegovačkih korijena borio se s ozljedama, sada je to napokon iza njega te vrlo dobro igra u Milanu i uz Ante Rebića posljednjih mjeseci ponajbolji je igrač talijanskog nogometnog diva, koji ipak nije uspio sinoć u derbiju svladati Atalantu.

Na društvenim mrežama Ibrahimović je objavio video uradak u svom stilu te je kroz video poslao poruku onima koji sumnjaju u njegove kvalitete, ali i koji mu predviđaju skoru nogometnu mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislite da sam gotov, da će mi se završiti karijera uskoro. Ne poznajte me. Morao sam se boriti cijelog života. Nitko mi nije vjerovao, pa sam morao vjerovati sam u sebe.

Neki ljuti su me željeli slomiti, ali su me samo učinili jačim. Neki su me željeli iskoristiti ali su me učinili jačim.

Sada mislite da sam gotov? Za sve vas imam samo jednu stvar za reći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam kao vi, jer ja nisam vi. Ja sam Zlatan Ibrahimović i tek se zagrijavam”, poručio je Ibrahimović na način na koji smo od njega navikli.

Dojam je kako se ipak iza takvih riječi krije ipak nešto drugo. Popularni Ibro i sam je svjestan da neće uspjeti napraviti sve ono što su u karijeri uspjeli Ronaldo i Messi, s kojima se voli uspoređivati. Više je puta, naime, Zlatan rekao da je i bolji od njih.

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović se zimus vratio u Serie A, postigao je sedam golova, no, hrvatski reprezentativac Ante Rebić ih je zabio više, upisao je i četiri asistencije. Ukoliko ostane, a izvjesno je da hoće, aktualni trener Stefano Pioli na klupi Milana prema svemu sudeći ostat će na San Siru i Ibrahmović. Milan se bori za peto mjesto u prvenstvu Italije, trenutno se nalaze na šestom mjestu te zaostaje za petoplasiranom Romom koja ima i utakmicu manje od višestrukog europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.