Nogometaš Manchester Uniteda Nemanja Matić ne želi više igrati za Srbiju, dosta mu je svega…

Foto: snimka zaslona

Nogometaš Manchester Uniteda, Nemanja Matić, više ne želi igrati za reprezentaciju Srbije. Navodno je, barem tako piše Informer, ekstremistički tabloid blizak srbijanskom diktatoru Aleksandru Vučiću, Matić obavijestio čelništvo Nogometnog saveza Srbije da se povlači iz nacionalne vrste, no, izbornik Ljubiša Tumbaković i dalje gaji iluzije kako će 32-godišnjeg igrača Uniteda uspjeti nagovoriti da se predomisli.  Inače Ljubiša Tumbaković bio je trener Partizana kada je na Maksimiru 1997. u mitskoj utakmici Croatia slavila protiv crno – bijelih s čak 5:0. Ako bi u doglednoj budućnosti Dinamo pobijedio Crvenu zvezdu 6:0 taj trener crveno – bijelih bio bi sigurno slijedeći izbornik Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tumbaković je ipak Matića uvrstio u popis igrača za predstojeće susrete reprezentacije Srbije u Ligi nacija protiv Rusije 3. rujna i protiv Turske u Beogradu tri dana kasnije. Nemanja Matić tvrdi kako nije zadovoljan načinom na koji se neke stvari odvijaju u Nogometnom savezu Srbije, no nije htio ulaziti u detalje.  Matić je inače za Srbiju odigrao 48 utakmica i zabio dva pogotka, tko god igrao u srpskoj reprezentaciji rezultati su bili porazni.

Navodno je direktor NS Srbije, Vladimir Matijašević, osobno pokušao Matića nagovoriti da se predomisli, ali bez uspjeha.

”Nemanja je prelomio i više ne želi igrati za reprezentaciju i kako sada stvari stoje neće se pojaviti na okupljanju reprezentativaca u nedjelju. Usprkos mnogim lijepim stvarima koje je doživio u reprezentaciji bilo je puno toga što mu je smetalo. Rekao je kako nije zadovoljan načinom kako se neke stvari u NS Srbije rješavaju, no, nije ulazio u detalje. Matijašević ga je osobno uvjeravao da ne donosi takvu odluku, no on je uporno ponavljao kako mu je dosta svega te je ostao pri svom stavu”, kazao je za Vučiću blizak tabloid Informer sugovornik blizak NSS-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Srbijom je također 8. listopada utakmica razigravanja za plasman na Europsko prvenstvo protiv Norveške u Oslu. Dakako da će izostanak Matića biti težak udarac za reprezentaciju ”Kokezanije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.