Nogometaši Portlanda prvi put prvaci MLS-a

Momčad Portland Timbersa po prvi je put u povijesti osvojila naslov prvaka elitne sjevernoameričke profesionalne nogometne lige (MLS), nakon što je u velikom finalu odigranom u Columbusu svladala domaću momčad s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 27 sekundi trebalo je Portlandu za prvi pogodak na utakmici, kad je Argentinac Diego Valeri iskoristio veliku pogrešku domaćeg vratara Stevea Clarka, uklizao kako bi blokirao njegov pokušaj ispucavanja, a lopta se od njega odbila u mrežu. Bio je to najbrže postignuti pogodak u povijesti MLS-a.

Samo šest minuta poslije Rodney Wallace je pogotkom glavom udvostručio vodstvo Portlanda, a u 18. minuti je Kei Kamara iz gužve u kaznenom prostoru smanjio zaostatak Columbus Crewa. No, pokazalo se da je to bio i posljednji pogodak u finalu, pa je pobjednički pehar završio u rukama nogometaša Portlanda.

Portland je na putu do velikog finala u dvije utakmice završnice u Zapadnoj konferenciji izbacio Dallas ukupnim rezultatom 5:3, dok je u finalu Istočne konferencije Columbus s ukupnih 2-1 bio bolji od NY Red Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portlandu je ovo bio prvi nastup u finalu, dok je Columbus ostao na jednom naslovu osvojenom 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.