Nogometni savez BiH osudio reprezentativca koji je tetovirao lik fašističkog ratnog zločinca Đujića

Foto: snimka zaslona

Nogometni savez BiH službeno je reagirao na ponašanje nogometaša Anderlechta i reprezentativca svoje zemlje Ognjena Vranješa, koji igra zajedno s Ivanom Santinijem, hrvatskim reprezentativcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tetovažom fašističkog ratnog zločinca igra za reprezentaciju BiH, na tlu EU, a usput podržava nasilje!?

”Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportaša koji treba biti uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportaša treba biti borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nositelji novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza”, poručili su iz Saveza.

Naime, Vranješ je na Instagramu zapravo podržao navijačko divljanje u Ateni te se zbog toga našao na udaru mnogih, posebno belgijske javnosti. Neki su čak od uprave Anderlechta zatražili da se Vranješu uruči otkaz. Objavu je obrisao, no, prekasno, već se zakotrljala lavina.

No, njega ne prate samo kontroverze kako neki tvrde već i opasni fašistički ispadi. Naime, prije osam je godina tetovirao granice entiteta takozvane Republike Srpske, došlo je do žestokih reakcija, no, nije to puno smetalo Vranješu, koji, što je vrhunac divljanja ovog igrača, ima na ruci tetovažu s likom Momčila Đujića, fašističkog ratnog zločinca, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata, poznatog po brojnim ratnim zločinima i masakrima ponajprije nad Hrvatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spornu tetovažu granica tzv. Republike Srpske Vranješ je uklonio, no, ovo drugu nije. Umjesto iscrtanih granica, na Ognjenovom bicepsu stoji iscrtan sat, kojeg je navodno htio prvobitno istetovirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.