Novak Đoković nakon sjajnog meča i četvrti puta svladao Bornu Ćorića

đokoviću
Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u drugom kolu ATP turnira u Beču od prvog reketa svijeta, Novaka Đokovića. Bio je ovo četvrti meč između Ćorića i Đokovića, a hrvatski tenisač, nažalost, u četiri međusobna susreta Ćorić Đokoviću nije uspio uzeti niti jedan set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba reći kako je Ćorić u prvom setu pružio sjajan otpor favoriziranom Đokoviću, koji je tek u tie breaku, i to nakon velike borbe, uspio osvojiti prvi set. U drugom je Đoković bio uvjerljiviji te je slavio 6:3. Đoković je na kraju pobijedio 7:6 (11), 6:3.  U četvrtfinalu će Đoković igrati protiv pobjednika dvoboja između Poljaka Huberta Hurkacza i Talijana Lorenza Sonega.

Tijek meča…

Prvi gem na meču osvojio je na svojem servisu prvi tenisač svijeta. Na isti način otvorio je dvoboj Ćorić na svojem, a dobio je hrvatski tenisač i jednu lijepu dugu izmjenu nakon što je poentirao poslije Đokovićeve skraćene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom gemu Đoković je pritisnuo Ćorića, imao je 0-30, ali hrvatski tenisač tada osvaja četiri poena u nizu i izjednačuje rezultat na 2:2. Đoković je peti gem opet sigurno uzeo, dok je zaprijetio sa 30-30 na Ćorićevom servisu, ali izdržao je pritisak Đokovića hrvatski tenisač.

U devetom gemu prva break prilika na meču i to za Ćorića, ali Đoković ju je spasio agresivnom igrom, tijekom cijelog poena Hrvat je bio u podređenoj poziciji. Ipak, Ćorić je agresivnim forehandom i winnerom došao i do druge prilike – nju je srpski tenisač spasio asom te kasnije i poveo 5:4.

Kako je prvi set odmicao kraju, tako je Ćorić izgledao sve bolje na terenu. Kod 5:5 je ponovno izborio break loptu, no nije ju iskoristio nakon jedne duže izmjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tie-breaku Ćorić je imao set-loptu na 6-5, Đoković je izašao na mrežu, no Ćorić ga nije uspio “probiti”. Srpski tenisač išao je sljedeći poen na servis-volej, no nije dobro odigrao i Ćorić je stigao do set-lopte na svojem servisu. Ponovno se igrala duga izmjena i Ćorić je pogriješio.

Uzbudljiva borba nastavila se i dalje, a na kraju je bio uspješniji Đoković s 13-11.

U drugom setu sve je bilo jednostavnije za Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač drugu dionicu otvorio je s osvajanjem gema na vlastitom servisu, no već u trećem gemu pokleknuo je Ćorić na svojem servisu i Đoković je prvi koji je oduzeo početni udarac protivniku na meču.

Srpski je tenisač i u sljedećem servis gemu prijetio Ćoriću, no ovog puta nije napravio break. Do kraja meča prvi tenisač svijeta napravio je još jedan break i sigurno slavio.

Đoković je pobjedom, osim prolaza u četvrtfinale, osigurao ostanak na prvom mjestu ATP ljestvice do kraja godine, i to šesti put u karijeri, čime je izjednačio rekord Petea Samprasa, jedinog tenisača u povijesti kojemu je to uspijevalo u šest kalendarskih godina, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.