Novi favorit Stare dame: Umjesto Edina Džeke u Juventus dolazi Luis Suarez?

epa08535515 FC Barcelona's Luis Suarez celebrates after scoring a goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and RCD Espanyol at Camp Nou stadium in Barcelona, north-eastern Spain, 08 July 2020. EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Prijelazni rok nogometaša kao stvoren je za spekulacije i nagađanja, kao i uvijek pretjerivanja ne nedostaje. Tako se kroz bosansko – hercegovačke medija danima provlačila teza kako je reprezentativac te zemlje Edin Džeko praktički sve dogovorio s talijanskim prvakom Juventusom te da je potpis stvar formalnosti, iako formalnosti rijetko kada ima u slučaju velikih klubova. Drugim riječima, nikad nije gotovo dok stvarno nije gotovo, posebno kad ”trguju” klubovi ”dubljeg džepa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju talijanskih medija došlo je do svojevrsnog zatišja u razgovorima između Juventusa i Džeke, navodno cijelu priču zapravo koči Roma, koja još uvijek nije osigurala zamjenu za napadača, koji je navodno prva želja Andrea Pirla, novog trenera Stare dame. No u međuvremenu je u igru ušao urugvajski napadač, Luis Suarez, još uvijek igrač Barcelone, na kojeg novi trener tog kluba Ronald Koeman više ne računa.

Izlišno je raditi usporedbe bilo kakve vrste između Edina Džeke, koji je doista stekao sjajnu reputaciju igrajući u Serie A, i Luisa Suareza.  Suarez je za reprezentaciju Urugvaja na velikim natjecanjima igrao fantastično,  uz Cavanija bio moćan napadački tandem, dok se reprezentacija BiH u najboljem slučaju nije proslavila, iako se ne može reći kako je igrački skromna. S druge strane Barcelona i Roma ne mogu stati u istu rečenicu, bez obzira na činjenicu da je baš Roma najavila pad Barcelone i ovakav scenarij kada je u četvrtfinalu Lige prvaka prije dvije godine deklasirala (3:0) u Rimu katalonski klub, koji je došao podcjenjivački s obzirom na prednost koju je donio s Nou Campa od čak 4:1. Bila je to senzacija o kojoj su pisali svi svjetski mediji, ali i uvertira za ono što će se također u četvrtfinalu Lige prvaka dogoditi dvije godine kasnije kada je Bayern nanio povijesni udarac Barci razbivši je s čak 8:2.

Glede Suareza i Barcelone navodno je, prema pisanju talijanskih medija, sportski direktor Juventusa Fabio Paratici već razgovarao s urugvajskim napadačem. Postignut je dogovor glede uvjeta te se čeka rastanak s Barcelonom, do kojeg još nije došlo budući da je Barcelona uglavnom zaokupljena odlaskom ili ostankom najboljeg igrača Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je Džeko i bio favorit Pirla vrlo će to brzo postati Suarez ukoliko se izjalovi transfer bosansko – hercegovačkog napadača, a na kraju ipak stigne umjesto njega Urugvajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.