Novi poraz Hajduka, Istra slavila u Puli s 3:2!

Foto: fah

U 28. kolu MAXtv Prve lige Istra je na Aldo Drosini savladala Hajduk s 3:2. U napetoj završnici Puljanima je sva tri boda donio svojim drugim pogotkom Zvonko Pamić. Istra je nakon ove pobjede skočila na ljestvici te sad zauzima osmu poziciju s bodom više od devetog Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nisu trenutno u najboljoj formi Hajdukovci su pokazali na tradicionalno teškom gostovanju u Puli gdje ih je dočekala Istra 1961. Poklepovićeva momčad upisala je novi poraz te su tako dodatno zakomplicirali svoju borbu za Europu, ali i zabrinuli vlastite navijače koji u zadnje vrijeme radije gledaju smiješne press-konferencije ‘Špace’ nego li svoje ljubimce kako se (ne)bore na terenu.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale ali prilika je bilo na obje strane. Istra je mogla stići do vodstva već u desetoj minuti kad je Radonjić pucao prema Kaliniću, no nije bio precizan. Na drugoj strani zaprijetio je Maglica, koji je bio u dobroj prilici, no niti on nije bio precizniji od Radonjića.

Drugo poluvrijeme ponudilo je puno više zanimljivosti na terenu. Domaćin je poveo nakon šest minuta nastavka preko najboljeg strijelca kluba Radonjića. Jo je bio asistent, a posuđeni igrač Dinama nije propustio novu priliku pred vratima Hajduka. Nemoćan je bio Ranilović, koji je zbog ozljede na vratima zamijenio Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Sandro Gotal je opucao prema Drevenu, a vratar Istre je taj udarac obranio. Maglica je natrčao iz drugog plana i zabio je za 1:1 u 58. minuti. Domaće igrače to nije ni malo obeshrabrilo, nego su nastavili napadati Hajduk. Trud im se isplatio u 74. minuti kad je iz slobodnog udarca Zvonko Pamić pogodio za 2:1.

Nakon pogotka Istre započela je infarktna završnica utakmice. Prvo se činilo kako će Hajduk ipak doći do jednog boda nakon što je Milović glavom šutirao prema Drevenu, a vratar Istre ispustio je loptu koja je ušla u mrežu Istre.

Da sva tri boda ostanu su na Aldo Drosini pobrinuo se u sudačkoj nadoknadi Zvonko Pamić koji je zabio svoj drugi gol preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora. Na kraju utakmice “pocrvenio” je Avdija Vršajević, ali i cijela momčad Hajduka kojoj je ovo treći poraz za redom, a inače su bez pobjede u prvenstvu već četiri susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.