Novi rekord sjajnog Cristiana Ronalda

Foto: fah

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša, Cristiano Ronaldo, igrao je drugo poluvrijeme utakmice između Portugala i Andore. Radilo se o prijateljskom susretu u kojem je Portugal slavio 7:0, a Cristiano je zabio šesti pogodak za svoju reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zvijezda Juventusa šesti gol za svoj Portugal je zabio u 85. minuti te je tako postigao svoj 746. gol računajući utakmice reprezentacija i klubova u kojima je igrao i igra. Dakle, s ovim golom Andori Ronaldo je stigao i do novog rekorda jer se izjednačio s legendarnim Ferencom Puškašem na listi najboljih strijelaca svih vremena.

Ispred Portugalca su sada samo trojica nogometaša. Sljedeća je meta Ronalda je legendarni Brazilac Pele koji prema fondaciji za nogometnu statistiku RSSSF ima 767 golova dok je igrao za Brazil, Santos i NY Cosmos. Na drugom je mjestu liste najboljih strijelaca još jedan Brazilac, Romario, koji je u pamćenju navijača ostao između ostalih i zbog sjajno odigranog Svjetskog prvenstva u nogometu davne 1994. godine kada je s Brazilom osvojio svjetski naslov. Inače, vodeći je strijelac bivši član Slavije iz Praga i Rapida iz Beča, Josef Bican, s 805 golova.

Glede Portugala, u posljednjem kolu najvišeg ranga Lige nacija Portugal s Ronaldom za nekoliko dana dolazi u Split. Na Poljudu će igrati svjetski doprvak protiv europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.