Sergio Ramos osam utakmica do svjetskog rekorda

epa08644475 Sergio Ramos (R) and his teammates of Spain during the warm-up before the UEFA Nations League match between Germany and Spain in Stuttgart, Germany, 03 September 2020. EPA/Philipp Guelland

Kako smo već pisali sinoć u derbiju Španjolska i Nizozemska odigrale su jednu zanimljivu utakmicu. Iako se zapravo radilo o prijateljskom susretu. Završilo je 1:1, iskusni stoper Reala, Sergio Ramos, upisao se u povijest. Naime, bio je to čak 176. nastup za reprezentaciju te se tako izjednačio s legendarnim golmanom talijanske reprezentacije Gigijem Buffonom. Buffon je sve do utakmice Španjolske i Nizozemske bio EUROPSKI rekorder po broju nastupa za reprezentaciju. Podsjetimo, Realov stoper je ovaj podvig ostvario u 34. godini život te nakon 15 godina igranja za Furiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski rekord, od 184 utakmice, drži bivši vezni igrač Egipta Ahmed Hassan.

Uz Ramosa na taj rekord jurišaju Ahmed Mubarak, koji je za Oman odigrao 179 utakmica te napadač Bader Al-Mutawa, koji je za Kuvajt odigrao 178 utakmica. Blizu su još Cristiano Ronaldo, koji je za Portugal odigrao 168 utakmica, Lionel Messi je za Argentinu odigrao 140 utakmica, no recimo i kako je Messi od Ronalda mlađi dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.