Novi trener: Ovako želim da Rijeka izgleda, a o Olimpiji znam skoro sve

Rijeka, 18.08.2024. - Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Rijeke i Istre 1961. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ tm

Robert Ferlin ugostio je novog trenera Rijeke Radomira Đalovića u emisiji Radio Rijeke “Pod stijenama Kantride”, nakon pobjede Rijeke nad Istrom od 4:0 u 3. kolu HNL-a, ali i ispadanja iz Europske lige od Elfsborga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trenerski debi za Đalovića nije bio dobar, s obzirom na to da je Rijeka poražena od Elfsborga 2:0 i tako ispala iz Europske lige, ali prva utakmica na Rujevici protekla je na najbolji mogući način:

– Čim smo se vratili iz Švedske, rekao sam igračima da moraju zaboraviti tu utakmicu. Oni su to pokazali na jedan fenomenalan način – zabili su četiri gola, imali puno prilika i iako su mladi, pokazali su da su sjajni.

Što je razlog tome da je Rijeka puno bolja na Rujevici, gdje je zasad ostvarila 3 pobjede i remi, u odnosu na dva remija i poraz u gostima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da smo šansu protiv Elfsborga propustili na Rujevici i da smo imali prednost pred uzvrat, sve bi bilo drugačije. Što se tiče igranja na Rujevici, mladi igrači trebaju navijače i podrške i onda im je to lakše. Bila je fenomenalna energija, svi su bili kao jedan, tako želim da naša Rijeka izgleda.

Je li ovo prava postava Rijeke, s Rukavinom na krilu i Jankovićem u sredini?

– Treba mu (Rukavini) što prije da zaboravi utakmicu, bio je jako dobar, moramo se sad usredotočiti na Olimpiju. Što se tiče Jankovića, on je polivalentan i možemo ga koristiti na više pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li imali veliki psihološki teret pred utakmicu s Istrom?

– Da, svakim golom je bilo sve lakše i lakše, a bilo je teško nakon poraza i kao prva utakmica na Rujevici.

Kapetan Riječana, Ivan Smolčić, je out već neko vrijeme…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je obavio sve pretrage i danas-sutra bi trebao u trening, to je dobra vijest i nadam se da ćemo imati njega i Čabraju za Osijek i revanš u Olimpiji.

Sada Rijeku u borbi za skupinu Konferencijske lige očekuje slovenska Olimpija iz Ljubljane, trenutno prva ekipa slovenskog prvenstva:

– Znam skoro sve o njima, jedna ozbiljna ekipa koja nije još izgubila, a jučer je primila dva gola tek. Mlada ekipa koja je uigrana, ima novog trenera, ali da nam je netko rekao da će nam na tom putu stajati Olimpija, svi bi prihvatili. Neće biti lako, ali pozivam navijače da dođu i budu uz nas, da napravimo dobar rezultat na Rujevici, kaže Đalović i dodaje:

– Oni su pobijedili Sheriff 3:0 i 1:0, dok se Elfsborg mučio protiv Sheriffa… Ja vjerujem da ćemo mi biti pravi. Naporan je ritam, ali uspjet ćemo sve i nadamo se da će nas ovo dovesti gdje želimo, zaključio je crnogorski stručnjak na klupi Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.