Novi vandalski čin: Srušen kip posvećen bivšem švedskom reprezentativcu Zlatanu Ibrahimoviću

Foto: Twitter

Švedski nogometni savez prošle godine je u Malmöu kontroverznom bivšem švedskom reprezentativcu, Zlatanu Ibrahimoviću, postavio brončani kip. Ibrahimović je u rodnom Malmöu sam otvorio svoj spomenik, na samoj svečanoj ceremoniji bilo je nekoliko tisuća ljudi, uglavnom njegovih sugrađana.  Kako smo već spomenuli izradu te postavljanje samog kipa, visokog dva i pol metra i teškog 500 kilograma, financirao je Švedski nogometni savez, koji se tako pokušao odužiti najboljem švedskom nogometašu svih vremena, a koji ipak s reprezentacijom nije uspio napraviti ni blizu onoga što su, primjerice, uspjele neke druge generacije švedskog nogometa. Prisjetimo se samo bronce koju je Švedska osvojila na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nisu svi bili oduševljeni potezom Švedskog nogometnog saveza, naime, kip je u nekoliko navrata bio metom huligana. Podsjetimo, netko je svojedobno na njemu ostavio dasku za WC, nakon čega je Ekspressen pisao kako je to bila ‘‘osveta za izdaju koju je bivši švedski reprezentativac počinio kada je postao jedan od suvlasnika švedskog Hammarbyja.”

Vandali su tu nisu zaustavili, nakon toga su kipu otkinuli nos, obojali ga u bijelo te mu otkinuli nogu. Sinoć je kip doživio novi vandalski nasrtaj, naime, srušen je te potpuno uništen. Nepoznati huligani koji su srušili Ibrahimovićev kip oko vrata su mu postavili šal švedske reprezentacije za koju je kontroverzni nogometaš, odnedavno stanovnik Milana, dugo igrao.

Navijači, dakle, i dalje nisu oprostili Ibrahimoviću činjenicu da je prošle godine ušao u upravljački dio Hammarbyja, inače velikog rivala njegovog Malmöa. Ima li uopće smisla kip u gradu u kojem je i u kojem će biti stalna meta vandala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.