Novo pojačanje Manchester Uniteda: Alexis Sanchez zbog utaje poreza osuđen na 16 mjeseci zatvora

Foto: fah

Novo pojačanje Manchester Uniteda Čileanac Alexis Sanchez u Španjolskoj je zbog utaje poreza osuđen na 16 mjeseci zatvora i 600.000 eura kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Sanchez neće završiti iz rešetaka, jer je za to potrebna sudska sankcija u trajanju od najmanje dvije godine.

Čileanski napadač, koji je u zimskom prijelaznom roku preselio iz Arsenala u Manchester United, nagodio se sa španjolskim tužiteljem i priznao utaju poreza u iznosu od milijun eura, zbog čega je i dobio kaznu koja ne podliježe odlasku u zatvor.

Sanchez je optužen za utaju poreza na ime autorskih prava na svoj lik, a sve u periodu dok je nosio dres Barcelone, odnosno 2012. i 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čileanac je u potpunosti prihvatio krivnju za neprijavljivanje poreza, a također je nadoknadio i sve obaveze koje su mu na teret stavljali španjolski poreznici.

U Španjolsko je u proteklom periodu pokrenuto više sudskih postupaka protiv poznatih nogometaša zbog iste povrede zakona, a među njima su i Lionel Messi, Javier Mascherano, Angel di Maria, Marcelom Radamel Falcao i Cristiano Ronaldo. Na udaru poreznih organa našao se i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić protiv kojeg je podignuta optužnica za utaju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.