O poništenom golu Hajduka: Dojam je da je bio prekršaj, ali…

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion Danijel Pranjić i Marijo Strahonja osvrnuli su se na 26. kolo HNL-a, remi Osijeka kod Lokosa, pobjedu Dinama nad Šibenikom i izgubljene bodove Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zanimljivo kolo, ali svako sljedeće bit će još zanimljivije. Nismo očekivali da će Hajduk izgubiti bodove protiv Istre, no vidjelo se u zadnjih par kola da Hajduk malo gubi fokus, da podliježe pritisku. Bit će zanimljva sva kola do kraja, rekao je Pranjić.

Osijek je ostao bez važnih bodova kod Lokomotive…

– Lokomotiva je zaslužila minimum neriješeno, a Osijek maksimalno neriješeno. Osijek je malo bolje otvorio, no onda je Lokomotiva preuzela konce, a Osijek je bio uspavan i malo konfuzan, rekao je o dvoboju Lokosa i Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je na Maksimiru s 3:0 svladao Šibenik…

– Svi smo očekivali pobjedu Dinama. Ova utakmica je jako dobro došla Dinamu nakon turbulentnih utakmica iza, promijenili su sustav, dobili su opet Petkovića, što je dobro za Dinamo. Rutinska pobjeda, a moram pohvaliti Petkovića, koji se cijelu utakmicu nalazio u međuprostorima, u čemu je on najjači. No može ovo biti i varka, jer Šibenik “nije bio” na terenu, vidjet ćemo stvarno stanje protiv Hajduka. Dinamo je na dobrom putu da opet bude konkurent za naslov, ali sve će biti puno jasnije nakon derbija u Splitu.

Petković je zabio nakon 105 dana, hoće li se vratiti u staru formu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je dobar igrač, on potezom može riješiti utakmicu. Nije ovo još bio stari Petković, ali je na dobrom tragu da se vrati, smatra Pranjić.

Rijeka je upisala sigurnu pobjedu 3:0 protiv Slaven Belupa…

– Slaven je bio bolji do gola, no Rijeka igra dobar nogomet, igra za gol više. Od ove četvorke možda najmanje svi računaju na Rijeku, no oni igraju najljepši nogomet. Dinamo i Hajduk se uvijek gledaju kao glavni konkurenti, Osijek ima Bjelicu, a Rijeka je tu malo u sjeni s Tomićem. Mislim da to njima i odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 “otela” je bodove Hajduku…

– Vidljiv je pad Hajduka u zadnjih nekoliko utakmica, vidjet ćemo je li to samo trenutno. Sad ih čeka nezgodna utakmica s Dinamom. Znam trenera Istre, sigurno je analizirao Hajduk i vidio da će igrati s Livajom i Kalinićem, što znači s igračem manje u sredini, pa je išao na posjed.

Pati li Hajduk kad su Kalinić i Livaja zajedno?

– Prerano je govoriti, no kad gledamo ovih par utakmica u kojima su igrali zajedno, čini se da rezultata pati. Vidjet ćemo što će uraditi Dambrauskas. Kalinić je zabio, nije ga lako sad staviti na klupu, treba to dobro iskomunicirati, no vidjet ćemo što će uraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Pejin odsudio je tu utakmicu dobro, kaže Strahonja, ali ostao je “rep” iza VAR intervencije i poništenog gola Hajduka zbog navodnog prekršaja Kalinića. Prokomentirao je baš taj trenutak naš sudački ekspert:

– Odluka je bila ispravna, no cijeli protokol i proces je bio neuvjerljiv. Dojam je, no samo dojam, da je postojao prekršaj Kalinića. Vjerojatno se u borbi za poziciju zamahom ruke dotaknuo lica igrača. Ovaj kut kamere ukazuje da ga je udario, no svi bi više voljeli da imamo još neki kut kamere. Ipak, kad potrošiš šest minuta na analizu, izazivaš dileme, da je sudac samostalno dosudio prekršaj, ovo se ne bi dogodilo. Svakako nije trebalo Kaliniću dati žuti karton, jer prekršaj nije bio opasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.