O smjeni Bjeličinih pomoćnika: ”To je odluka Uprave kluba, a Zdravko Mamić je naš savjetnik, koji je odluku podržao”

Foto: fah

Član Dinamove Uprave, Krešimir Antolić, govorio je o navodnom raskolu u klubu nakon odluke o rezanju plaća i igračima. Igrači, predvođeni trenerom Nenadom Bjelicom, su rezanje plaća odbili, nakon čega je Uprava promptno smijenila šestoricu pomoćnika Nenada Bjelice, no, ne i samog Bjelicu. Bilo bi im to preskupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antolić je danas gostovao na RTL-u te je govorio o trzavicama u Dinamu, koje su neki nazvali i raskolom.

”To je bila odluka uprave kluba, koja ima tri člana, na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras”, kazao je Antolić.

Na pitanje zašto onda igrači tvrde da ih nitko ništa nije pitao Antolić je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ujutro smo razgovarali s trenerom Bjelicom telefonski, kao i s predstavnicima igrača, a poslije podne smo im i pismeno poslali odluku. Ne, nisam ja razgovarao s njima nego sportski sektor, na čelu sa sportskim direktorom”, odgovorio je Antolić i na neki način  potvrdio da čelnici kluba nisu razgovarali s trenerom i igračima o odluci, eventualno pregovarali, saslušali njihov stav, nego su ih samo obavijestili o mjerama.

Igrači su se navodno zbog toga, zbog takve geste Uprave kluba, naljutili?

”Klub se ni u jednom priopćenju nije nabacivao blatom na trenera ni na igrače. Igrači zapravo nisu dobro shvatili na prvu što se želi postići tim mjerama”, poručio je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto su smijenjeni Bjeličini pomoćnici, a sam Bjelica nije?

”Mi nismo imali izbora. Jer ako zaposlenici bilo koje tvrtke odbiju pismenu odluku uprave, onda nema drugog izbora nego raskid ugovora. I nema tu nikakve pozadine”, tvrdi Antolić, prenosi portal 24 sata,

Antolić je nekoliko puta ponovio da je Dinamov trener i dalje Nenad Bjelica, no, nije želio baviti se nagađanjima kako će izgledati prvi trening, prva utakmica, kada trener nema niti jednog pomoćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li to ipak bila odluka Zdravka Mamića Antolić je odgovorio:

”To je odluka uprave kluba, a Mamić je naš savjetnik, s kojim se savjetujemo o nekim stvarima u kojima nam može pomoći svojim iskustvom i znanjem. On je saslušao našu odluku i nije imao što nego podržati je…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.