Odlazi s Anfielda: Salah između Liverpoola, Reala i Barcelone?

Foto: fah

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah u ovom je trenutku jedan od najboljih igrača koji igraju u Europi, ili barem jedan od onih koji su u najboljoj formi, a što dokazuju i njegove igre u Liverpoolu. Ipak, bez obzira na to, kako vrijeme prolazi tako je sve izvjesniji njegov odlazak iz Liverpoola. Podsjetimo, u velikom derbiju na Old Traffordu Liverpool je deklasirao Manchester United a Salah je zabio čak tri gola. Ove sezone sjajni nogometaš ima postignutih 10 pogodaka te pet asistencija u Premier ligi, a zabija golove i u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve aktualniji je, kako smo već spomenuli, njegov odlazak s Anfielda s obzirom da mu ugovor ističe na ljeto 2023. godine, još uvijek nije postignut dogovor između Liverpoola i njegove najveće zvijezde. Razlog tome su navodno nerealni zahtjevi Salaha glede njegove plaće, dio navijača od kluba ipak očekuje da ispuni zahtjeve svoje glavne zvijezde. No prema pisanju El Nacionala njemački stručnjak Jurgen Klopp već se pomirio s odlaskom Salaha. Dakle, to bi značilo da bi Liverpool na kraju sezone Salaha mogao prodati, a glavni kandidat za njegovo dovođenje je Real Madrid. S druge strane Klopp mu je savjetovao odlazak u Barcelonu, klub koji se nalazi u velikoj krizi, kako rezultatskoj tako i financijskoj.

Klopp, naime, smatra da bi u Barceloni Salah bio glavni igrač, dok bi u Realu ipak teže stekao takav status s obzirom da bi Kraljevski klub mogao kupiti francusku zvijezdu Kyliana Mbappea. Salah tvrdi ipak kako je najsretniji u Liverpoolu gdje bi volio karijeru i završiti. Sad, mediji pišu ”ako se njega pita” te tvrde ” da bi on bio najsretniji kada bi ostao na Anfieldu…” A koga se pita, tko je ako ne on postavio visoke uvjete pred Liverpool?

“Bio bih sretan kad bih ovdje mogao igrati do posljednjeg dana svoje nogometne karijere, ali ne mogu puno reći o tome. Nije sve u mojim rukama. Sve ovisi o tome šta klub želi, ne ovisi samo o meni. Iako, ne mogu vidjeti sebe kako igram protiv Liverpoola. Tužan sam. Teško je, ali vidjet ćemo šta će biti”, rekao je Salah uoči derbija s Manchester Unitedom, koji je završio 5:0 u korist momčadi za koju igra egipatski igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.