Odlične igre uoči EuroBasketa: Hrvatska košarkaška B reprezentacija ostvarila i treću pobjedu na turniru u Shenzhenu

Foto: fah

Hrvatska košarkaška B reprezentacija izborila je finale Kupa Borislava Stankovića nakon što je u petak u susretu 3. kola pobijedila Egipat sa 92-64 (49-27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno raspoložena Hrvatska već je nakon tri minute vodila sa 13-3, a do poluvremena je prednost narasla na 22 poena (49-27). Josip Bilinovac je briljirao u prvom poluvremenu i ubacio je 21 od svoja 23 koša.

U trećoj dionici Hrvatska je nastavila svoju dominaciju, a u 26. minuti imala je 34 koša prednosti (65-31) i rutinski je upisala uvjerljivu pobjedu protiv Egipta, treću na turniru u Shenzhenu.

Uz Bilinovca, koji je zabio 23 koša, u našim redovima istaknuli su se i Luka Božić sa 19, Antonio Vranković i Domagoj Bošnjak ubacili su po 11, a Ivan Buva i Jakov Mustapić po 10 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U tri utakmice smo napravili više negoli je itko očekivao, a današnji susret pokazao je kakav pristup treba biti kada imate protivnika ovakvog profila. Od prve sekunde kvalitetna i agresivna obrana tako da je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Zadovoljan sam sa svime što sam vidio i uspio sam odmoriti trojicu igrača (Buva, Mavra, Zubčić) koji su najviše povukli u prve dvije utakmice”, izjavio je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Finale je na rasporedu u nedjelju, a protivnik hrvatskim košarkašima trebala bi biti Kina ili Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.