Odrađen zadnji trening, Vida ispao iz konkurencije za Azzurre

Neuruppin, 23.06.2024 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije i kampu Vatreninh u Neuruppinu pred sutrašnju utakmicu Europskog nogometnog prevenstva protiv reprezentacije Italije. Na slici Ante Budimir. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Branič Vatrenih Domagoj Vida propustio je i posljednji trening hrvatske reprezentacije uoči susreta protiv Italije i posve je jasno kako neće konkurirati za utakmicu u ponedjeljak u kojoj će Dalićeva momčad loviti tri boda za prolaz u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vida zbog ozljede gležnja nije trenirao niti jučer i neće biti u krugu kandidata za sutrašnji dvoboj.

Izbornik Zlatko Dalić je kao i prije utakmice protiv Albanije zadnji trening odradio u kampu u Neuruppinu, a reprezentacija će u 16 sati autobusom krenuti prema Leipzigu.

Nadamo se da to nije bio i posljednji hrvatski trening u ovom gradiću u pokrajini Brandenburg. Hrvatska je u Neuruppin stigla 9. lipnja iz Lisabona gdje je u prijateljskom susretu pobijedila Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, na Euru su uslijedila dva razočaravajuća nastupa protiv Španjolske (0-3) i Albanije (2-2) pa je ispred Luke Modrića i ekipe stigao trenutak istine. Vatrenima igra samo pobjeda, dok remi nudi tek slabašnu nadu.

U slučaju poraza hrvatski igrači se vraćaju svojim kućama.

Sasvim je sigurno kako će Dalić za ogled protiv aktualnih europskih prvaka u sastav uvesti “svježu krv”. Najizgledniji je povratak Josipa Stanišića u sastav, te povratak Joška Gvardiola na poziciju lijevog beka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Šutalo je odigrao obje utakmice i za vjerovati je da ostaje u sastavu, dok će uz njega zaigrati Martin Erlić ili Marin Pongračić, obojica članovi talijanskih klubova. Erlić igra za Sassuolo, a Pongračić je prošle sezone nosio dres Leccea.

Otvara se i pitanje Marcela Brozovića i hoće li mu Dalić pružiti još jednu priliku s obzirom na njegovo bogato iskustvo u Serie A. “Broz” je, naime, čak osam godina igrao u Interu, prije nego što je preselio u Saudijsku Arabiju.

Priliku bi mogao dobiti još jedan “Talijan”, Mario Pašalić, koji igra za Atalantu, a protiv Albanije je unio živost u naše redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet ćemo i za koga će se Dalić odlučiti u napadu, za Budimira koji je počeo protiv Španjolske ili Petkovića koji je startao protiv Albanije. Možda i iznenadi guranjem Kramarića u vrh napada.

Utakmica između Hrvatske i Italije na rasporedu je u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu. U isto vrijeme u Düsseldorfu će igrati Albanija i Španjolska, koja je već osigurala osminu finala.

Hrvatskoj za prolazak skupine treba pobjeda, dok je aktualnim europskim prvacima Azzurrima dovoljan i bod, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.