Oglasio se Webo o rasizmu na utakmici u Parizu: ‘Zašto baš ta riječ?’

Foto: Snimka zaslona

Utakmica 6. kola Lige prvaka, kako smo već više puta pisali, između PSG-a i turskom diktatoru Erdoganu bliskog Basaksehira prekinuta je prošlog utorka zbog rasističkog ispada rumunjskog suca Sebastiana Coltescua prema pomoćnom treneru turskog kluba Pierreu Webou, a nastavljen je u srijedu s novim sucima. U nastavljenoj utakmici turski je klub doživio totalni debakl, izgubili su 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su nogometaši turske momčadi iste večeri htjeli nastaviti susret, međutim, prema pisanju nekih medija u tome ih je spriječio turski diktator Erdogan, koji je inače blizak spomenutom klubu, a i prvi čovjek tog kluba je bivši dužnosnik Erdoganove stranke.

Nakon svega oglasio se i Webo te je u razgovoru za Daily Mail rekao kako se nekoliko dana nakon nemilih događaja u Parizu osjeća puno bolje.

“Možete vidjeti u mom glasu da sam puno smireniji. Kada vidim tu snimku i vidim svoje lice, što sam napravio i kako sam bio agresivan, wow”, kazao je pomoćni trener Basaksehira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Po prvi put sam sebe vidio u takvom stanju. Ne pamtim da sam bio u takvoj situaciji”.

Webo se osvrnuo i na ono što mu je rumunjski sudac kazao nakon čega je susret prekinut.

“S obzirom na mjesto gdje sam sjedio lako je mogao reći ‘taj treći, izbaci ga’. To je lako učiniti. Ipak, očigledno je za njega bilo lako izgovoriti ono što je izgovorio. Zašto baš ta riječ? Izašao sam i nisam znao što se događa na terenu. Kasnije su mi rekli da ne žele više igrati i da je meč prekinut. Bio sam nervozan”, poručio je Webo, koji inače igra nogomet u jednoj demokratskoj i tolerantnoj državi, kojoj je na čelu uz Aleksandra Vučića najveći europski diktator Recep Tayyip Erdoğan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Webo je dobio ispriku od Neymara te sportskog direktora PSG-a Leonarda, a potom su mu podršku pružili svi ostali nogometaši francuskog prvaka.

Zanimljivo je zašto Webo nije objasnio zbog čega je dobio karton. Prema pisanju dijela medija i on se navodno ponio rasistički te je navodno on, ili netko s klupe turskog kluba, dobacivao rumunjskim sucima: “U mojoj zemlji Rumunji su Cigani”.”

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.