Ogorčenje i prkos u Vinkovcima: Zanimljivo da se Hajduk nakon Cibalije nije žalio na suđenje!

Foto: Snimka zaslona

Iako je vinkovačka Cibalia vodila do 90. minute utakmice protiv splitskog Hajduka 1:0 utakmicu je uspjela izgubiti. Naravno, to je sport i preokreti takve vrste ipak nisu rijetkost, no, kad se dogode u Hrvatskoj onda je to ipak predmet svih mogućih analiza koje ne može razmrsiti čak ni Oko sokolovo, odnosno, HRT-ov stručni komentator Mateo Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom čitave sezone Hajduk se manje ili više žali na suđenje, u takvoj atmosferi dogodio se i brutalni napad na nogometnog suca Brunu Marića u Stobreču, navodno su ga napali pripadnici Torcide, a policija, kako smo, nažalost, u nogometu već navikli, samo da podsjetimo na tzv. slučaj svastika, napadače nije privela pravdi, iako je jednog od njih držala u šaci.

U Cibaliji su poslije poraza od 2:1 u ludom finišu ogorčeni suđenjem, pogotovo zbog načina na koji su poraženi. Poslije utakmice Hajduk se nije žalio na suđenje, dok je Cibaliji preostalo tek da konstatira poraz. Rezultat ne mogu promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Tomislav Čuljak, inače jedan od trojice igrača Cibalije koji je dobio crveni karton protiv Hajduka, na svom je Facebook profilu napisao sve što misli o onome što se zapravo u Vinkovcima događalo. Nogometaš je ponosan na suigrače te navijače, ali je šokiran suđenjem.

“Tužno i žalosno… Nikad nisam napisao status zbog utakmice, ali dovoljno sam vruć da si ne mogu pomoći. Imam 29 godina, koprcam se po hrvatskoj ligi 10 godina. Pola od tih 10 u svojoj Cibaliji… Ali sad me boli srce i duša. Pola je prvenstva prošlo, možda je naša kvaliteta upitna, mali smo, jadni, nemamo para i još nam i to uzimate, to jedino što nas drži. Svjesni smo da smo usrani već 18 kola, da je to dno dna. Prvi se stavljam da me se otjera, ako će naša Cibalia biti bolja”, napisao je Čuljak i svojim statusom izazvao lavinu komentara.

Tomislav Čuljak je na kraju status zaključio vrlo jasnom porukom i razmišljanjem koje će tek izazvati razne kontroverze, čak i ako je u pravu: “Čekaj malo. Zbog koga mali Filipović roni suze sa 18 godina? Tomašević, momak koji može konju rep iščupati i da ne nabrajam dalje.. Za koga? Za Hajduk? Koji Hajduk? Pa ovo nije Hajduk, ovo je sramota. Hajduk ima ime i navijače, koji su im pokazali kako su uzeli bodove… njihovi navijači su pokazali. I svaka čast pojedincima tamo, na čelu s kapetanom Kalinićem, djecom Juranovićem, Vlašićem, Šimićem, koji su njihova djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Kaliniću kapa do poda, kad kaže sve sam vidio, sve mi je jasno. E, vidjeli smo i svi mi na stadionu. E, zato ljudi, neće Cibalia ispasti, neće dok je ovog našeg inata. A mi ga imamo. Ima nas 25 tamo koji možda i nismo najbolji za Cibaliju, ali smo tu, jbg, boljih nema. Iza sebe imamo malu vojsku navijača, koja je također izrasla iz inata.

Ponosan sam na sve nas. Glavu gore i nastavimo li ovako, a hoćemo, Cibalia će biti gdje joj je mjesto. Nepravda najjače boli. Hvala svima koji su nam podrška i koji vole svoj klub. I kad nam ne ide, živim za tebe, za svoje Vinkovce…”

Ovaj status ipak ne treba dodatno komentirati, iako će komentara biti u brojnim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo još jednom, Hajduk je u Vinkovcima u 19. kolu kao gost pobijedio Cibaliju nakon što je gubio do 90. minute. Klub iz Splita slavio je golovima Futasca.  Međutim, kraj utakmice zapravo je prava sramota hrvatskog nogometa, sramota kakva se rijetko viđa. Naime, nakon pogotka Futasca na terenu su se dogodile čak dvije tučnjave, crveni karton dobio je Čuljak jer je udario Saida, što je, ako ćemo iskreno, realna sankcija, dok je na drugoj strani isključen Hajdukov Jefferson.

Cibalia je poražena, a Hajduk je za derbi s Dinamom oslabljen, u konkurenciji neće biti junak utakmice u Vinkovcima Futasc te Hamza, zbog trećih žutih kartona. Neće, dakako, biti ni Jeffersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.