Oko 10 000 Hrvata u Olimpijskoj dvorani: Utakmica istine Hrvatska – Španjolska!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20:30 sati napokon na Svjetskom prvenstvu susreće protivnika po mjeri, protivnika koji će puno toga reći o trenutnoj snazi naše reprezentacije. Na redu je derbi grupne faze protiv aktualnog europskog prvaka – Španjolske. Pobjednik te utakmice bit će i pobjednik skupine, a onda će i prenijeti sva četiri moguća boda, što će se sasvim sigurno biti veliki kapital u borbi za polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u prve četiri utakmice SP-a Hrvatska je, baš kao i Španjolska, ostvarila četiri uvjerljive pobjede, Island 31:27, Japan 35:27, Makedonija 31:22, Bahrein 32:20… Posve očekivano, kao što su očekivane i četiri uvjerljive španjolske pobjede, uključujući i pobjedu protiv Makedonije, redom su Španjolci svladali Bahrein 33:23, Island 32:25, Japan 26:22, Makedonija 32:21…

Dakle, nema prostora za kalkulacije, za odmor ”umornih” igrača, nema vremena za čekanje, oba protivnika ići će na pobjedu. Pobjeda bi Hrvatskoj, kao što smo već rekli, omogućila nastavak turnira s maksimalna četiri boda.  Ako bi naša reprezentacija izgubila maksimalna četiri boda prenijeli bi Španjolci, dok bi Hrvatskoj ostala dva boda i vrlo teška pozicija u odlučujućim utakmicama koje dolaze u nastavku turnira. Naime, sljedeći protivnici rukometnim Vatrenima ni blizu nisu, ne podcjenjujući nikoga, na razini Bahreina, redom su to Francuska, Njemačka i Brazil.   Tada bi Hrvatska trebala pobijediti Francusku i Njemačku, o Brazilu da ne govorimo.

Spomenimo kako će u slučaju remiju protiv Španjolske  Hrvatska osvojiti prvo mjesto u grupi.  No, u rukometu je na remi nemoguće igrati.  Lino Červar je uoči utakmice odluke iskreno priznao: ”Kao prvaci Europe Španjolci su favoriti…” No, Hrvatska na ovom turniru, kao rijetko kada posljednjih godina, izgleda doista sjajno.  Tome unatoč izbornik Červar je oprezan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U obrani su proaktivni, čitaju igru i otimaju loptu te se odvajaju kontrama i polukontrama. Pogotovo su opasni na krilima. Imaju mnogo samopouzdanja nakon europskog zlata. Padne li ti koncentracija, sve što si dobro napravio može pasti u nepovrat…” Ključ moguće pobjede je, kaže Červar, timska igra te disciplina.

S obzirom na sve ono što se do sada događalo na turniru očekuje se da bi Hrvatsku u Olimpijskoj dvorani u Münchenu moglo bodriti najmanje deset tisuća Hrvata.  Nije zanemarivo, iako neće biti presudno, spomenuti da je u međusobnim ogledima Hrvatska ipak uspješnija od Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.