Okupila se ženska seniorska reprezentacije za prijateljske utakmice s Finskom i Kinom

Foto: helly - b flickr

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu za prve pripreme uoči Europskog prvenstva koje će se od 29. studenog do 16. prosinca 2018. održati u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu nacionalnog tjedna reprezentacija izabranice Nenada Šoštarića trenirat će od 23. do 27. rujna u Prelogu. Zatim putuju u Szekesfehervar u Mađarsku gdje će odigrati dvije pripremne utakmice protiv Finske (28.rujna 2019. u 18,00 h) i protiv Kine (29. rujna 2019. u 16,00 h).

Izbornik Šoštarić na početku se osvrnuo na znatno promijenjen sastav reprezentacije i ciljeve koje želi ispuniti u ovom prvom ciklusu priprema za EHF EURO 2018.

“Sastav reprezentacija Hrvatske u odnosu na zadnje lipanjske utakmice sa Švicarskom i Ukrajinom se dosta promijenio. Ne našom željom, nažalost. Promijenio se zbog subjektivnih i objektivnih okolnosti. Tri igračice su se oprostile od reprezentacije: Vesna Milanović Litre, Aneta Benko i Maja Kožnjak. Isto tako imamo dvije igračice koje su ozlijeđene s rupturama križnih ligamenata – Ćamila Mičijević i Marijeta Vidak. S obzirom na to, odlučilo se da na ovim pripremama, između ostalog, naglasak damo i na testiranju novih igračica na pozicijama lijevom vanjskog i desnog krila. Osnovni i primarni cilj ovih priprema je definitivno obnavljanje svega onog što smo radili do sada i učenje, odnosno specijalizacija nekih novih elemenata u našoj igri. Nekakvih noviteta koje ćemo pokušavati primjenjivati u završnim pripremama, ali i na Europskom prvenstvu”, rekao je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim treninga u Prelogu reprezentaciju očekuju i dvije prijateljske utakmice s Finskom i Kinom u mađarskom Szekesfehervaru.

“Utakmice s Finskom i Kinom su dva različita tipa utakmica. Kina je prije mjesec dana izgubila samo gol razlike u finalu Azijskog prvenstva od Južne Koreje. Trener im je bio Danac i šest mjeseci su trenirale u Danskoj. Ubrzale su igru, kao i svi, do maksimuma. Nama definitivno odgovara jedna takva ekipa koja nas testira s obzirom na to da ekipe s kojima ćemo mi igrati u grupi na Europskom prvenstvu su sve trkačke ekipe počevši od Nizozemske, pa i Mađarska i Španjolska. Mislim da ovo može biti jedna jako dobra provjera. Bitna je stvar samo da do kraja sve te detalje iskoristimo i usavršimo kako bi djevojke imale čistu viziju što nas očekuje u 11. mjesecu kada ćemo na završne pripreme krenuti s igračicama koje razmišljamo voditi na Europsko prvenstvo. Bit će tu opet nekakvih promjena u sastavu, a tko će biti ta promjena na neki način će odlučiti i ove pripreme, odnosno kada vidimo na koji način neke od tih igračica reagiraju i koliko se uklapaju u ekipu i sustav igre koji mi želimo”, zaključio je Šoštarić.

“Mora se priznati da je ekipa na ovim pripremama drugačija od one u lipnju. Zbog ozljeda nam nedostaju dva prva lijeva vanjska, dok su se starije i iskusnije igračice oprostile nakon kvalifikacija. Ipak mislim da i ovakav pomlađeni sastav može dosta toga pokazati. Zato su ove pripreme idealne za uigravanje i prilagođavanje na novonastalo stanje u reprezentaciji. Sigurna sam da ćemo mi igračice i stožer dati sve od sebe kako bi se posložili te mislim da su ove utakmice odlična prilika za to. Očekujem da ćemo u obje utakmice, bez obzira na protivnice, stavljati naglasak na čvrstu i agresivnu obranu te postizanje što više golova iz kontre i polukontre”, rekla je reprezentativka Larissa Kalaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Nenad Šoštarić na ovu akciju pozvao je: Ivana Kapitanović (Metz Handball), Tea Pijević (RK Lokomotiva Zagreb), Antonija Tucaković (RK Podravka Vegeta), Katarina Ježić (Siófok KC), Ana Debelić (RK Podravka Vegeta), Paula Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Plahinek (RK Lokomotiva Zagreb), Lucija Zeba (Kozarmisleny SE), Anamarija Boras (RK Lokomotiva Zagreb), Lea Vukojević (ŽRK Zrinski), Larissa Kalaus (RK Lokomotiva Zagreb), Dora Kalaus (RK Lokomotiva), Zagreb, Stela Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Dora Krsnik (RK Krim Mercator), Valentina Blažević (SPR Pogon Szczecin), Ivana Dežić (SPR Pogon Szczecin), Ivana Krešić (Stryn T OG IL), Kristina Prkačin (RK Lokomotiva Zagreb), Selena Milošević (RK Podravka Vegeta)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.