Olić o Pongračiću: ‘Radi se o jako velikom talentu’

Osijek, 08.06.2019 - Utakmica 3. kola u skupini E kvalifikacija za nogometni EURO 2020.: Hrvatska - Wales. Na slici Ivica Oliæ i Zlatko Daliæ foto HINA/ Damir SENÈAR/ ik

Zlatko Dalić već je dvaput stavio Marina Pongračića na popis igrača koji su primili predpoziv, premijerno ga je htio priključiti za start kvalifikacija za Euro i utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom, no u oba navrata zaustavila ga je ozljeda, ali i dalje ga prate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prva faza, prilagodbena je prošla. Kad je stigao imao je peh da je dosta vremena bio ozlijeđen, a nakon što je počeo igrati za Wolfsburg odmah je dobio crveni karton i završio na ledu. Ekipa je bila u kvalitetnoj fazi pa ga je trener ostavio neko razdoblje na klupi. Međutim, u ovoj korona-pauzi nametnuo se na treninzima. Vidio je trener da je pravi. Oliver Glasner jako ga dobro zna još iz Austrije jer, dok je Pongračić bio u RB Salzburgu, on je vodio LASK iz Linza. Inzistirao je na njemu, silno je htio da ga se dovede. Marin je sjajno iskoristio tu novu priliku koju mu je dao. U tri utakmice imaju dvije pobjede, izgubili su samo od Dortmunda u subotu”, rekao je Ivica Olić, nekad i sam igrač Wolfsburga, za Sportske novosti.

Suvereno su dobilo neugodni Leverkusen. Odigrao je sjajno, dao dva gola. Eto došli su i pogoci. Ima strašan potencijal, to svi znaju. Samim time što je netko platio za njega deset milijuna eura odštete nakon godine u kojoj zapravo ništa nije igrao u Salzburgu, jer je liječio mišiće, znaš o kakvom se kapacitetu radi. Svi vjeruju u njega. Ukoliko ostane zdrav i prije svega koncentriran, jer njemu je najveći problem bilo to držanje fokusa samo na nogomet, radi se o jako velikom talentu. Može biti i hrvatski reprezentativac, ali i jedan od najdominantnijih stopera Bundeslige, po karakteristikama koje ima. Vjerujem da će nastaviti s vrhunskim predstavama, da će imati kontinuitet i da je ovo tek Marinov početak, da ćemo vidjeti još puno njegovih velikih utakmica”, konstatirao je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.