Olić objavio popis za nastavak kvalifikacija

Foto: fah

Novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić pozvao je 23 igrača uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine, koje će biti održano u Slovačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim 23 poziva, Olić je uputio i osam pretpoziva, a reprezentacija će se za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo okupiti u ponedjeljak 2. rujna u Zagrebu.

Protivnici protiv kojih Hrvatska igra na domaćem terenu su Farski Otoci 5. rujna u Zagrebu u 17 sati i Portugal 10. rujna u Karlovcu u 19 sati.

– Što se popisa tiče, želja mi je u rad U-21 reprezentacije uključiti i dečke koji su mlađi, ali su veliki talenti, pa tako imamo dvojicu 17-godišnjaka – Luku Vuškovića koji se već dokazuje u seniorskom nogometu i Nou Mikića za kojeg svi reprezentativni i klupski treneri imaju samo pohvale. Tu su i Matković (2006.), Zvonarek i Buljan (obojica 2005. godište), želim da takvi talenti osjete ovu razinu i pokažu da pripadaju mladoj reprezentaciji već sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imamo jako dobru konkurenciju, mlada reprezentacija je svim igračima prilika da dodatno napreduju i pokažu da svojim znanjem, ali još važnije, karakterom, radom i mentalitetom, jednog dana mogu biti kandidati za A reprezentaciju, rekao je Olić.

U stručnom stožeru U-21 reprezentacije, uz Olića, na funkciji pomoćnih trenera bit će Niko Kranjčar i Marko Krnjić, dok će ulogu trenera vratara obnašati Vladimir Vasilj.

– Vjerujem da smo okupili odličan stožer, zahvaljujem Savezu na podršci i pomoćnicima koji su prihvatili ovaj izazov kojem se jako veselimo jer smatramo da imamo odličnu mladu ekipu s puno potencijala. Čekaju nas dvije potpuno drugačije utakmice – protiv Farskih Otoka smo veliki favoriti, a potom protiv Portugala želimo pokazati da smo kod njih imali samo jedan loš dan i da im možemo parirati.

Ovo su mladi dečki kod kojih su oscilacije i pogreške normalne i prihvatljive, ali ono na čemu ću inzistirati jest žestok rad, maksimalan angažman i snažno zajedništvo – to mora krasiti svaku hrvatsku reprezentaciju, naglasio je izbornik Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 vrsta se trenutačno nalati na trećem mjestu skupine G sa 13 bodova. Vodeći Portugal ima 18 bodova i susret više, dok drugoplasirana Grčka ima 14 bodova iz osam susreta.

Plasman na EURO izborit će devet pobjednika skupina, te tri najbolje drugoplasirane ekipe. Preostalih šest trećeplasiranih ide u play-off u kojem će se boriti za još tri karte.

Popis igrača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Nikola Čavlina (Lokomotiva), Franko Kolić (Osijek), Borna Buljan (Hajduk)

Obrambeni: Luka Vušković (K.V.C. Westerlo), Moreno Živković (Lokomotiva), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Cvijanović (Osijek), Noa Mikić (Dinamo), Domagoj Bukvić (Osijek), Šimun Hrgović (Hajduk)

Vezni: Veldin Hodža (Rijeka), Lukas Kačavenda (Dinamo), Marin Šotiček (FC Basel 1893), Lovro Zvonarek (SK Sturm Graz), Marko Soldo (Osijek), Leon Belcar (Varaždin), Marko Capan (Hajduk)

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Dinamo), Dion Drena Beljo (Rapid Beč), Ante Crnac (Raków Częstochowa), Franjo Ivanović (Rijeka), Anton Matković (Osijek)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Mateo Lisica (Istra 1961), Ivan Mandić (Vukovar 1991), Marin Prekodravac (Šibenik), Gabriel Rukavina (Rijeka), Mirko Sušak (Lokomotiva), Fran Žilinski (Lokomotiva), Phil Noah Pesch (Borussia Mönchengladbach).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.