Olimpijske igre u Riju: Kad će na sportska borilišta Hrvati?

Za nekoliko dana počinje najveći sportski događaj godine, Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Iako je iza nas Europsko nogometno prvenstvo Olimpijske igre ipak su posebna sportska priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakl počinje svečanim otvaranjem Igara 5. kolovoza te sve traje do 21. kolovoza. Na prvim Igrama u Južnoj Americi Hrvatska će se predstaviti u vrlo jakom sastavu, koji će predvoditi dvije hrvatske sportske heroine, Blanka Vlašić te Sandra Perković. Inače spomenimo kako će na Igrama nastupiti oko 10.500 sportaša iz 205 zemalja natjecat će se u 33 sporta.

Hrvatski aduti na Olimpijskim igrama, naravno, ne nastupaju samo u atletici, imamo svoje važne adute u momčadskom sportu, vaterpolu, košarci, rukometu… Podsjetimo i na Snježanu Pječić, inače brončanu hrvatsku strijelkinju, koja je broncu osvojila na Olimpijskim igrama u Pekingu prije osam godina. Pejčić je prva hrvatska sportašica koja je osigurala nastup na OI, iako nije u Rio ispraćena kao glavni favorit za medalje.

Drugog dana Olimpijskih igara, dakle, 6. kolovoza, na olimpijska će borilišta izaći hrvatski sportaši, rano ujutro, u 8.30 po lokalnom vremenu, što znači kako se radi o 13.30 po hrvatskom vremenu, Snježana Pejčić i Valentina Gustin će gađati iz zračne puške i to u Olimpijskom streljačkom centru. S druge strane Damir Martin će na jezeru Rodrigo de Freitas, u samom Riju, veslati eliminacijsku utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono pravo, neki će reći da je to kraljica sportova atletika, za hrvatske sportaše počinje 13. kolovoza nastupom Ivana Horvata koji će u skoku s motikom pokušati napraviti podvig i proći kvalifikacijsku skupinu. Sandra Perković će svoj hod prema, nadajmo se zlatnoj, olimpijskoj medalji započeti 15. kolovoza.

Hrvatska je, naravno, brojem stanovnika mala zemlja, no, po sportskim rezultatima smo veliki, neki, poput veslača, hrvatski sportaši glavni su favoriti za najveća odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad dostupni raspored nastupa Hrvata na OI možete pogledati – ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.