Olimpijski festival europske mladeži: Mladi hrvatski rukometaši osvojili zlato

Foto: HRS

Posljednjeg dana XV. ljetnog Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) u Bakuu hrvatski rukometni kadeti osvojili su zlatnu medalju, svladavši u finalnom ogledu vršnjake iz Njemačke sa 29-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica s puno preokreta, posebno dramatičnih u drugom poluvremenu.

Hrvatskih 12-9, Nijemci su sredinom drugog dijela preokrenuli u 21-17, a potom je uslijedio novi preokret naše momčadi na 23-22. Dvije minute prije kraja Hrvatska je stekla teško dostižnih 29-26, što je suparnička momčad uspjela samo ublažiti na pogodak zaostatka. Brončano odličje osvojili su Danci, koji su bili bolji od Francuza sa 28-21.

Put do finala i zlatnog odličja na EYOF-u nije izgledao obećavajući – počeo je remijem sa Slovenijom i porazom od Francuske. Međutim, kad je bilo najvažnije, izabranici Nine Markovića trgnuli su se i u pobjedničkom pohodu nanizali Island, Dansku i naposljetku – Njemačku. S ukupno 39 pogodaka Fabijan Grubišić je i najbolji strijelac EYOF-ova rukometnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa četiri zlatne medalje (dva plivača Franka Grgića i po jedno judašice Ane Viktorije Puljiz te rukometaša), uz srebro judašice Katarine Krišto, Hrvatska je zauzela vrlo dobro 13. mjesto na ljestvici osvajačica medalja u konkurenciji 50 država, čiji su sportaši sudjelovali na natjecanju u Bakuu.

Budući da je hrvatski junak u Bakuu, Franko Grgić, morao ranije otputovati, počast nositeljice hrvatske zastave na subotnjoj svečanosti zatvaranja XV. ljetnog EYOF-a pripala je srebrnoj judašici Katarini Krišto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.