EYOF: Judašica Katarina Krišto osvojila srebrno odličje

Foto: fah

Hrvatska judašica Katarina Krišto osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 63 kg na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se od 21. do 27. srpnja održava u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo je to odličje za hrvatske judašice, nakon zlatne medalje Ane Viktorije Puljiz.

Krišto je u osmini finala bila bolja od Mađarice Nikolett Nyiri, svladavši je ipponom, a jednake epiloge imali su njezini pobjednički nastupi u četvrtfinalu s Poljakinjom Martynom Glubiak i u polufinalu s Ukrajinkom Julijom Kurčenko.

Ippon (nakon 42 sekunde borbe) presudio je i u finalnom dvoboju, ali na stranu pobjednice, Nizozemke Joanne Van Lieshout. Brončane medalje završile su oko vrata Španjolke Laure Vazquez Fernandez i gore spomenute Ukrajinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretna sam zbog osvojene srebrne medalje na EYOF-u i koristim priliku zahvaliti svima na podršci,” kratka je poruka Katarine Krišto, članice kaštelanskog JK Dalmacijacement.

Druga hrvatska judaška uzdanica petog natjecateljskog dana na EYOF-u, Dominik Rožić, poražen je u šesnaestini finala. Bolji od njega bio je Francuz Tama.

U petak će na plivalište Klara Bošnjak (800 m) te rukometaši u polufinalnom srazu s Danskom, kao i košarkaši u utješnom razigravanju s Litvom za redoslijed od 5. do 8. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tri osvojena zlata i srebrom Hrvatska je i dalje na odličnom osmom mjestu na ljestvici država osvajačica medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.