Olmo na konferenciji hrvatskom: Livija znam jako dobro i nadam se da ću mu zabiti!

Foto: Twitter

Hrvatska i Španjolska će se u ponedjeljak u osmini finala Europskog prvenstva boriti za plasman među osam najboljih momčadi Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najzanimljivijih figura u tom dvoboju bit će Dani Olmo, španjolski reprezentativac koji je proveo pet i pol godina u zagrebačkom Dinamu i prijatelj je s mnogim hrvatskim reprezentativcima.

Olmo je danas na konferenciji za novinare španjolske reprezentacije prvo odgovarao španjolskim novinarima, a onda ga je glasnogovornik Španjolskog nogometnog saveza velikodušno prepustio hrvatskim novinarima, s kojima je, nakon što ih je pitao odgovara li više engleski ili hrvatski, razgovarao na solidnom hrvatskom jeziku.

– Za mene je ovo posebna i velika utakmica, za mene je ovo kao finale Eura. Prvi put igram protiv Hrvatske i nekih igrača s kojima sam igrao u Dinamu. Dobio sam jako puno poruka, od prijatelja iz Hrvatske, od suigrača i novinara. Bio sam sretan kad sam to vidio, svi su mi rekli da mi žele sve najbolje, samo da izgubim u ponedjeljak. Smijem se, jedva čekam utakmicu, rekao je Olmo na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Vatrenima misli sve najbolje:

– Hrvati obožavaju nogomet i strašno su natjecateljski raspoloženi, kompetitivni. Možda nisu velika nacija kao mi, Francuska ili Njemačka, ali imaju veliko srce i s ponosom igraju za svoju naciju, rekao je pa dodao:

– Svi znamo koliko je Hrvatska jaka i što su napravili. Oni su trebali pobjedu i pobijedili su Škote. To je jaka momčad, i trebamo paziti. Imaju jako dobre igrače i kao momčad su prejaki, zato trebamo paziti, kazao je te nastavio: – Igraju dobro s loptom, ne idu samo u kontranapade, igraju dobro kada imaju loptu. Hrvatska ima igrače kao što su Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Mi ćemo trebati igrati kao i do sada s loptom, a što Hrvatska bude imala manji posjed lopte, to će biti bolje za nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je nekoliko riječi i o odnosu s hrvatskim reprezentativcima:

– Čuo sam se s Livakovićem i Gvardiolom, sretan sam što ćemo se opet vidjeti. Znamo se jako dobro, Livija znam baš jako dobro, ali nadam se da ću mu zabiti gol. U Dinamu sam bio pet i pol godina. Puno je to vremena i uspomena. Uvijek ću pamtiti prvi gol Hajduku u derbiju i prvu utakmicu u Ligi prvaka, zaključio je Olmo, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.