Orban navija za Hrvatsku: ‘I mi se osjećamo dijelom uspjeha’!

Foto: fah

Čestitkama Hrvatskoj na ulasku u finale pridružio se i mađarski premijer Viktor Orban i inače poznat kao ljubitelj nogometa. Državni mediji intervjuirali su Orbana nakon NATO summita, i zatražili njegovo mišljenje o finalu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske. 

Premijer Mađarske je otkrio za koju će reprezentaciju navijati u finalu: “Cijelim srcem sam uz Hrvate. On su naši prijatelji i susjedi, te pripadamo istoj nogometnoj kulturi, iako mi nismo ni približno blizu razini kojom Hrvati igraju”, poručio je Orban.

Macron smijenio veleposlanika u Mađarskoj nakon što je pohvalio Orbanovu politiku

On kaže i da su Hrvati zaslužili ovaj uspjeh, i, kao rezultat, nacije koje dijele istu nogometnu kulturu također mogu slaviti.

“Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, naravno pripada Hrvatima, ali mi se isto dijelom osjećamo dijelom toga, jer slavi cijela regija”, poručio je.

(VIDEO) Hrvatska noćas nije spavala: Slavilo se u cijeloj zemlji, pjevale se domoljubne pjesme

Orban je inače i počasni član NK Osijeka. Mađarska je nedavno uložila velik novac u hrvatski nogomet, mađarski poslovni čovjek i Orbanov prijatelj iz djetinjstva kupio je NK Osijek 2015. godine. Prema Jutarnjem listu, Mészáros planira uložiti u rekonstrukciju stadiona u tom gradu.

(VIDEO) Snimka djece Vatrenih u dresovima svojih očeva obišla svijet

Izvor: narod.hr