Oršić: Idemo velikim koracima prema Final Fouru

oršić
Foto: snimka zaslona

Hrvatski nogometaši jučer su u sjajnom ambijentu punog maksimirskog stadiona stigli do velike pobjede nad Danskom koja ih je odvela na vrh skupine Lige nacija i korak su do plasmana na završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan poslije Vatreni su već odradili trening uoči nedjeljnog okršaja s Austrijom, a s novinarima su se družili Mislav Oršić i Nikola Vlašić koji su iznijeli svoje viđenje dvoboja s Danskom i najavili susret s Austrijancima.

– Mislim da smo odigrali baš dobru utakmicu. Ne mogu se sjetiti jesu li Danci u prvom poluvremenu imali jednu veliku šansu. Igrali smo stvarno dobro i mislim da smo zasluženo pobijedili. Idemo velikim koracima prema Final Fouru i nadam se da ćemo sad u Austriji to dovršiti.

U nedjelju na stadionu Ernst Happel u Beču Hrvatska može do prve pozicije i plasmana na završnicu Lige nacija. Nakon srebra sa SP-a u Rusiji 2018. te svjetske bronce 1998., Final Four Lige nacija bio bi treći najveći uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Zlatka Dalića imaju i dodatni motiv u dvoboju s Austrijom – uzvratiti Austrijancima za težak poraz u Osijeku (0:3) na otvaranju Lige nacija.

– Još nas sve boli poraz iz Osijeka gdje smo u prvom poluvremenu bili bolji od njih i na kraju izgubili 3:0, stvarno nevjerojatno i nadam se da ćemo im uzvratiti sada u Austriji, kaže Oršić.

Dinamov napadač u redovima Vatrenih u dvoboju s Danskom ušao je u igru u 71. minuti zamijenivši Ivana Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svatko u reprezentaciji ima neku svoju ulogu. Ja sam sretan što sam ovdje s takvim igračima i u svakom trenu kad dobijem priliku dat ću sve od sebe da pomognem reprezentaciji.

Komentirao je napadačku liniju Vatrenih.

– Mislim da smo sve ove utakmice dobro igrali. Svejedno je ako na utakmici padne jedan gol ili tri ako mi uzmemo tri boda. Stvarno smo sve ove utakmice osim one prve protiv Austrije, igrali jako dobro i mislim da smo sve zasluženo pobijedili. Ako ćemo tako nastaviti igrati i na Svjetskom prvenstvu mislim da se onda ne trebamo bojati i da ćemo opet napraviti dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O atmosferi u momčadi

– Atmosfera je dobra, i na treninzima su svi nasmijani. Dobro se trenira i onda se to sve pokaže na terenu, pobijediš utakmicu i to je to, zaključio je Oršić.

– Protiv Danske smo pokazali kvalitetu, bilo je kratkih razdoblja kad su Danci dominirali, ali ne možeš biti glavni 90 minuta, i protivnik mora imati svoje dobro razdoblje, rekao je Nikola Vlašić, koji također želi uzvratiti Austrijancima za poraz u Gradskom vrtu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.