Povijest se ponavlja: Osamnaest godina kasnije ponovno Goran Ivanišević i Patrick Rafter!

Foto: Snimka zaslona

Sjećate li se legendarnog finala Wimbledona iz 2001. godine igranog u – ponedjeljak? Finale se igrao iznimno u ponedjeljak, umjesto u nedjelju, zbog kiše koja je produžila polufinalni susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u finalu su se sastali Goran Ivanišević i Patrick Rafter, nakon velike borbe u pet setova slavio je hrvatski tenisač, a s njim je slavila i cijela Hrvatska. Bilo je to 9. srpnja 2001. godine, nakon pobjede Gorana Ivaniševića u Splitu, na Rivi, mu je priređen nezaboravni doček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran je do finala i do prvog i jednog pehara pobjednika Wimbledona došao nakon trodnevnog spektakla u polufinalu protiv domaćeg tenisača Tina Henmana. Naime, meč je u više navrata prekidan zbog kiše, u jednom je trenutku izgledalo kako će sve otići na stranu Henmana, no, onda je kiša spasila Gorana.

Osamnaest godina kasnije Goran Ivanišević i Australac Patrick Rafter ponovno bi se trebali susresti.  Naime, zaigrat će  jedan protiv drugoga u umaškom Stella Marisu kako bi uveličali 30. izdanje ATP turnira Plava laguna Croatia Open.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Goran Ivanišević je 2016. godine, petnaest godina nakon velike pobjede protiv Raftera, nagrađen time da je ATP stadion u Umagu dobio njegovo ime. Ivanišević je, spomenimo i to, igrao i finale prvog ATP turnira u Umagu, u finalu ga je davne 1990. s 2:1 u setovima pobijedio hrvatski tenisač Goran Prpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.