Osijek otvorio sezonu s pobjedom, Istra bez problema svladala Slaven Belupo

Nogometaši Zagreba i Osijeka u novoj sezoni nastavili su tamo gdje su stali u prošloj, kad je Zagreb igrao, a Osijek pobjeđivao. Osijeku je bodove donio pogodak Nikole Mandića nakon točno pola sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je poveo s 1:0 iz jedinog ozbiljnijeg udarca prema vratima Livakovića. Prije nego li su primili pogodak, igrači Zagreba dva puta su pokušali povesti preko Krovinovića. Jedini strijelac na utakmici Mandić, pucao je između Muse i Kolingera i pogodio u bliži Livakovićev kut za tri boda na startu sezone.

HNL: Dinamo - Zagreb 2-0
Besekova
momčad je i prije vodstva igrala povučenije, a nakon što su postigli pogodak, orijentirali su se na obranu te su preko kontra napada pokušavali još jednom iznenaditi domaćina, koji je jalovim napadima samo išao na ruku Osječanima.

Osijek se po treći puta za redom, od kako su se Pjesnici vratili u elitno društvo, vraća s tri boda iz Kranjčevićeve dok će domaćin prve bodove u aktualnoj sezoni tražiti u idućem kolu protiv Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra savladala Belupo s dva pogotka Franjića

Novi trener Slaven Belupa nije startao najbolje na klupi Farmaceuta. Željko Kopić upisao je prvi poraz na klupi Slavena, a dosta izmijenjena momčad koprivničkog prvoligaša očito nije bila dovoljno spremna i početak prvenstva započela je uvjerljivim porazom.

Zagreb, 30.05.2015 - Utakmica 36. kola MAX prve lige - Nk Zagreb vs NK Istra1961. Na fotografiji Željko Kopiæ. foto HINA/ Daniel KASAP / dk
Poveli su domaćini već u petoj minuti. Precizan je bio Franjić, koji se našao u kaznenom prostoru Slavena i na asistenciju Repića pogodio za vodstvo. Četiri minute kasnije Slaven je zaprijetio obrani Istre, ali do pogotka nije došlo. Do kraja prvog dijela nije bilo nekih opasnijih akcija pa su domaćini u svlačionicu otišli s golom prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven je poravnao rezultat preko Ejupija iz kaznenog udarca u 61. minuti, kada je Mišić igrao rukom, no slavlje Koprivničana nije dugo trajalo. Franjić je pogodio za 2:1 u 77. minuti na još jednu asistenciju Repića. Konačnih 3:1 postavio je Tomić, koji je iz blizine glavom pogodio protivničku mrežu. Istra je tako kod kuće ostavila sva tri boda u svojoj uvodnoj prvenstvenoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.