Osijek u nadoknadi osvojio bod na Rujevici

Rijeka, 02.04.2023. - Utakmica 27. kola HNL-a Rijeka - Osijek. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ mk

U derbi utakmici 27. kola SuperSport NL-a nije bilo pobjednika, na Rujevici su nogometaši Rijeke i Osijeka odigrali 1-1 (1-0) iako je Rijeka vodila sve do 94. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred gotovo kompletno ispunjenim tribinama i u odličnoj atmosferi Rijeka je vodila od 31. minute, kada je Matija Frigan pogodio s bijele točke pa sve do 94. minute. No tada je Mihael Žaper glavom pogodio suparničku mrežu i postavio konačnih 1-1.

Burno je otvorena utakmica na Rujevici pa je tako već u trećoj minuti domaći igrač Niko Janković pogodio okvir vrata. Vrlo otvoreno se igralo s obje strane te su se nizale dobre prilike u oba šesnaesterca.

Najbolju šansu zatim je imao Osijek, ali je završnica Caktaša bila loša.

Rijeka je povela u 31. minuti, a s bijele točke pogodio je Matija Frigan. Svemu je prethodilo igranje rukom Žapera u svom šesnaestercu. Šanse su se nastavile nizati i nakon prvog gola na utakmici, s tim da je i dalje opasnija bila Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do kraja prvog dijela dvije odlične prilike za Rijeku propustio je Antonio Marin, dok je na drugoj strani zaprijetio Fiolić.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imali su Osječani. Novu kvalitetnu loptu u 52. minuti poslao je Lovrić. Glavom je ubačaj dočekao Fiolić i pucao, a izjednačenje je spriječio Galešić koji je spretno loptu izbio na samoj vratarskoj liniji.

Sve je moglo biti zaključeno u 74. minuti kada se u idealnoj situaciji za svoj drugi pogodak našao Frigan. No realizacija nije bila dobra te je Rijeka ostala na jednom pogotku prednosti.

U drugom poluvremenu konkretniji i bolji je bio Osijek, a pretposljednju šansu imao je Mierez u 87. minuti kada je naciljao kut suparničkih vrata, ali je sjajno reagirao Labrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No imao je Osijek snage za završni udar te je do boda došao u 94. minuti. Ubačenu loptu dočekao je Žaper, dotadašnji tragičar Osijeka, te je glavom pogodio za veliki bod osječkog sastava, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.