Oštra poruka predsjednika Hajduka nakon izbora Šukera: ‘Ove ljude iz HNS-a treba odnijeti orkanskom burom’

Foto: fah

Ove ljude iz HNS-a treba odnijeti orkanskom burom, kazao je predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos nakon što su predstavnici Hajduka i Splitsko-dalamtinskog nogometnog saveza napustili Izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza, koja se u petak održava u hotelu Sheraton, uz tvrdnju kako nije legalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se boljem sutra hrvatskog nogometa, ali ne s ovim ljudima,” dodao je Kos koji tvrdi kako ova Skupština nije legalna.

“Skupština je sazvana po jednom poslovniku, a vodi se po drugom poslovniku. Stari poslovnik nije u skladu sa Zakonom o sportu, a sada ga na ovoj Skupštini žele promijeniti, zbog čega je ova Skupština nelegalna. Ovaj dan je pokazao njihovu netransparentnost. Ne možemo sudjelovati u ovom načinu rada, ovdje mora zakon pokazati što se radi. Donijeli smo puno prijedloga, ali nismo došli do riječi i napustili smo Skupštinu jer je ovo dokaz nelegitimnosti. Želimo savez jednak za sve, ne samo za neke klubove. Nastavit ćemo se boriti, nogomet ima prosperiteta, vjerujem u domovinu i da možemo krenuti prema naprijed i nadam se boljem sutra,” kazao je Kos.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović, kojem je za vrijeme izlaganja isključen mikrofon pa su novinari koji prate skupštinu u susjednoj dvorani ostali bez tona, kazao kako taj potez više govori o njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To sve govori o njima. Oni su me čuli… Govorio sam o njihovim propustima unazad 20 godina. Nisu napravili nikakav plan, niti analizu. Mi želimo da HNS bude baš HNS! Da bude kvalitetan, to mi želimo i pokazujemo kamo želimo ići,” kazao je Marasović dodavši: “Neću čestitati Šukeru jer smatramo da je ovo nelegalno”.

Nekoliko dana uoči Izborne skupštine Sportska inspekcija pokrenula je postupak protiv HNS-a. Sportska inspekcija navodno je to napravila po službenoj dužnosti na osnovi prijave koju je dobila, a po kojoj se očito sumnja da neke stvari u HNS-u nisu u skladu sa zakonom. Nagađa se kako je razlog postupka upravo bila neusklađenost statuta HNS-a s poslovnikom o radu Skupštine.

U statutu HNS-a, koji je Skupština nogometnog saveza donijela 5. lipnja ove godine, jasno stoji u članku 97. da će se svi opći akti saveza uskladiti s odredbama statuta u roku od 90 dana od dana ovjere od strane nadležnog ureda državne uprave. Taj rok prošao je još 25. studenog ove godine, no Poslovnik o radu skupštine nije usklađen s novim statutom. Na snazi je i dalje onaj koji je Skupština HNS-a donijela 21. prosinca prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iz HNS-a su poručili kako je Sportska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi Zakona u sportu u HNS-u 27. rujna 2017. godine. U HNS-u smatraju kako je neprimjereno dovoditi u pitanje legitimitet Skupštine te da za to ne postoji niti jedan pravni argument.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.