Otac Novaka Đokovića o Jugoslaviji: ‘Za mene je to bila i ostala jedna zemlja i jedan narod’

otac obitelj
Foto: snimka zaslona

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, za Sportske novosti govorio je o Jugoslaviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za mene je sve to isto, pa nek se ljute tko hoće i kako god hoće. Za mene je to bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. I jednostavno mi moramo zajedno, jer pojedinačno ne možemo ništa uraditi. Nitko nas ne smatra ozbiljno, osim ako ne napravimo neku vrstu unije, ekonomske, bilo kakve, mi smo onda ozbiljan faktor i neće se moći igrati s nama kao što se sada igraju. Što se tiče njega i njegove karijere, to je stvarno jedna bajka koja traje i danas”, istaknuo je.

“On neće još napustiti tenis, njegova karijera će trajati još godinu i pol-dvije, do tri najviše kada će svi mogući parametri biti u njegovom vlasništvu. On je i sada najbolji tenisač na svijetu i jedan od najboljih sportaša svih vremena. Pa evo i jedan engleski novinar je nedavno izjavio prošle nedjelje, iako su oni ljuti protivnici njegovi, da njegovi takmaci više nisu Federer i Nadal, nego ga uspoređuju s Tigerom Woodsom i Michaelom Jordanom. On vam je ta kategorija. On je jedan od najboljih sportaša svih vremena, ne samo tenisača svih vremena?”, smatra Đokovićev otac.

” To što se događalo u prošlosti s jedne i druge strane, ja samo kažem, neka svatko nosi svoj križ. Ali mi moramo zajedno, nemamo kud! Nemamo izbora. Mi moramo biti zajedno! Apsolutno i jedino tako možemo se izboriti da nas promatraju kao ravnopravne ljude”, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.