‘Otišao u snu’: Dinamo se prisjetio svog bivšeg golmana – Ivana Turine!

Foto: DNK Dinamo

Nogometni klub Dinamo prisjetio se Ivana Turine, svog bivšeg golmana, “koji nas je prerano napustio.” Ivan Turina preminuo je na današnji dan, dakle, 2. svibnja prije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegacija još uvijek aktualnog hrvatskog prvaka predvođena vratarom prve momčadi Dominikom Livakovićem, pomoćnim trenerom Markom Marićem, voditeljem veteranske sekcije Daliborom Poldrugačem, inače bivšim suigračima Ivana, te glasnogovornikom Alenom Lesičkim, bila je danas na Miroševcu, gdje su zapalili svijeće i položili vijence, ali su se i prisjetili nekih događaja iz prošlosti te su podijelili uspomene na bivšeg vratara Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Turina se nogometno obrazovao u Omladinskoj školi Dinama za koji je skupio 124 službena nastupa,  branio je povremeno i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ivan Turina preminuo je u snu prije četiri godine dok je igrao u švedskom prvoligašu AIK-u.  Uz Dinamo i AIK Ivan je igrao i u Croatiji Sesvete, Kamen Ingradu, Osijeku, Xanthiju i Lech Poznanu.

Foto: GNK Dinamo

Delegacija još uvijek aktualnog hrvatskog prvaka predvođena vratarom prve momčadi Dominikom Livakovićem, pomoćnim trenerom Markom Marićem, voditeljem veteranske sekcije Daliborom Poldrugačem, inače bivšim suigračima Ivana, te glasnogovornikom Alenom Lesičkim bila je danas na Mirogoju, gdje su zapalili svijeće i položili vijence, ali su se prisjetili nekih događaja iz prošlosti te su podijelili uspomene na bivšeg vratara Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Anders Henrikson/ Flickr

Podsjetimo, Turina se nogometno obrazovao u Omladinskoj školi Dinama za koji je skupio 124 službena nastu, a branio je povremenu i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ivan Turina preminuo je u snu prije četiri godine dok je igrao u švedskom prvoligašu AIK-u.  Uz Dinamo i AIK Ivan je igrao i u Croatiji Sesvete, Kamen Ingradu, Osijeku, Xanthiju i Lech Poznanu.

Kad je umro Ivan Turina imao je 33 godine, rođen je 1980. u Zagrebu.

Spomenimo kako je svoj ​​jedini međunarodni nastup za Hrvatsku A nogometnu reprezentaciju Turina ostvario  1. veljače 2006. godine u prijateljskom susretu protiv Hong Konga na Carlsberg kupu 2006., u utakmici za treće mjesto. Hrvatska je pobijedila s 4:0, Ivan je ušao u igru u 46. minuti utakmice umjesto Josepha Didulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminuo je u svom stanu u Stockholmu u snu zbog zatajenja srca.  Na posljednjem ispraćaju Ivana Turine bila je cijela momčad Dinama, ali i Lokomotive te švedskog AIK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.