Otvorene Paraolimpijske igre u Tokiju

Tokio, 24.08.2021 - Svecanost otvaranja Paroalimpijskih igara Tokio 2020 na Olimpijskom stadionu u Tokiju. Hrvatsku zastavu na svecanosti otvaranja nosila je skakacica u dalj Mikela Ristoski. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Kao što je to učinio za Olimpijske igre, japanski car Naruhito u utorak je na Nacionalnom stadionu u Tokiju službeno otvorio 16. ljetne Paraolimpijske igre na kojima će nastupiti 4.403 sportaša iz 162 zemlje, među kojima i 22 hrvatska sportaša s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku zastavu nosila je atletičarka Mikela Ristoski koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru osvojila zlato u skoku u dalj.

– Globalna pandemija znači da svijet ne možemo dovesti fizički u Tokio, ali se nadamo da će obožavatelji kod kuće osjetiti dio emocija kroz naša digitalna iskustva, poručili su iz IPC-a.

– Cijeli svijet se suočio s golemim izazovima zbog pandemije COVID-19. Sportaši i sport imaju moć promijeniti svijet i našu budućnost, a to je upravo naša misija, naglasila je predsjednica Organizacijskog odbora Seiko Hashimoto u svom govoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadamo se da će Igre u Tokiju 2020. biti prilika za izgradnju društva u kojem će svi moći živjeti u međusobnoj podršci i razumijevanju, bez diskriminacije ili barijera bilo koje vrste, dodala je.

– Ne mogu vjerovati da smo konačno ovdje, istaknuo je predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) Andrew Parsons.

– Mnogi su sumnjali da će se ovaj dan dogoditi, mnogi su mislili da je to nemoguće. Organizatori nikada nisu izgubili vjeru i neumorno su radili s japanskom vladom. Možemo pružiti sigurne igre za sportaše, službene osobe i stanovništvo Japana, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.